Hlavní obsah

Žaloby proti Microsoftu kvůli údajům o Vistě nebudou hromadné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Federální soud ve Spojených státech rozhodl, že žaloby spotřebitelů proti Microsoftu kvůli informacím o operačním systému Vista nebudou mít status hromadné žaloby. Microsoft podle žaloby klientů mátl kupující údaji o tom, které počítače jsou schopné pracovat s rozšířenými aplikacemi ve Vistě.

Článek

Případy tak budou dál pokračovat jako jednotlivé stížnosti žalobců. Rozhodla o tom soudkyně Marsha Pechmanová u okresního soudu v Seattlu, napsala ve čtvrtek agentura Reuters. Pokud by případy dostaly status hromadné žaloby, věc by se řešila za celou skupinu všech lidí, kteří si koupili počítač s nálepkou Windows Vista Capable bez dodatku Premium Ready.

Microsoft uděloval v roce 2006 výrobcům počítačů povolení dávat na počítače nálepky, že budou schopné pracovat s jeho novým operačním systémem. Znamenalo to, že si uživatel může místo tehdejšího operačního systému Windows XP nainstalovat později do počítače Vistu.

Žalující strana ale uvádí, že Microsoft spotřebitele ve své marketingové kampani mátl. Podle nespokojených spotřebitelů se mnoho počítačů dalo upgradovat pouze základní verzí Visty s označením Windows Home Basic, která neobsahovala řadu funkcí rozšířené verze Premium. Počítače s touto verzí pak měly nálepku Premium Ready. Microsoft se brání tím, že se jeho kampaň o rozdílech mezi verzemi zmiňovala jasně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám