Hlavní obsah

WhatsApp přestane na některých mobilech fungovat

Novinky, huj

Jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací současnosti WhatsApp přestane na některých smartphonech fungovat. Změny započnou už s koncem roku, tedy ještě během tohoto týdne.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo WhatsAppu. Ilustrační foto

Článek

Na chystané změny upozornili zástupci Facebooku, kteří WhatsApp provozují, už na začátku letošního roku. Nyní přichází chystané úpravy v praxi. To jinými slovy znamená, že po 31. prosinci již nebude tato populární chatovací aplikace dostupná na smartphonech s vybranými operačními systémy.

Již před rokem byla ukončena podpora pro Windows Phone. Nyní jsou na řadě starší verze platforem Google Android a iOS od Applu. Konkrétně se od nového roku nepočítá s přístroji, které běží na operačních systémech iOS 8 a Android 4.0.3.

Zprávy z WhatsAppu se budou samy mazat. Díky nové funkci

Software

Jde tedy o telefony, které se nabízely v letech 2011 a 2012. I když se to ve světě moderních technologií může zdát jako dlouhá doba, někteří lidé skutečně takto staré přístroje ještě každodenně používají.

U obou zmiňovaných platforem platí, že lidé mohou přejít na novější verze operačních systémů, kde bude ještě nějakou dobu podpora zajištěna. Je nicméně nutné zdůraznit, že především u starších modelů s androidem byla podpora již dávno ukončena, a tak přechod na novější verzi systémů nebude možný.

Jakého množství uživatelů se ukončení podpory týká, není zatím jasné. Pokud nicméně nemohou na novější verzi systému přejít a chtějí stále WhatsApp používat, nezbývá jim než zakoupit nějaký novější přístroj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám