Hlavní obsah

Populární WhatsApp přestane na starších telefonech fungovat

Novinky, mif

Na pozoru by se měli mít uživatelé starších chytrých telefonů, kteří používají populární aplikaci WhatsApp pro komunikaci s přáteli a rodinou. Tvůrci tohoto programu totiž oznámili, že na některých přístrojích jejich produkt přestane fungovat.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo WhatsAppu. Ilustrační foto

Článek

Společnost Facebook, pod kterou WhatsApp patří, oznámila ukončení podpory pro zařízení s operačními systémy Google Android ve verzi 2.3.7 a starší a Apple iOS 7 a starší. Ukončení podpory se týká také platformy Series 40, kterou využívají některé jednodušší telefony značky Nokia.

V praxi to znamená, že na přístrojích starších zhruba pěti let nebude již možné vytvářet nové účty, byť aplikaci bude možné ještě nějakou dobu používat i nadále. Nakonec ale WhatsApp přestane fungovat úplně.

Nokia letos, zbytek v roce 2020

V případě platformy Series 40 se tak stane ještě před koncem letošního roku. U zařízení s Androidem a iOS je pak ukončení funkčnosti naplánováno na únor 2020.

Ověřit verzi operačního systému u svého telefonu je možné v jeho nastavení. Například u Androidů se tato informace obvykle nachází v nabídce „Informace o telefonu“, kde je volba „Verze operačního systému“. U platformy iOS je možné verzi systému zjistit v nabídce „Obecné“, konkrétně při volbě „Vyhledat aktualizace systému“.

WhatsApp používá na celém světě více než miliarda lidí. Kolika z nich se ukončení podpory dotkne, není v tuto chvíli jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám