Hlavní obsah

Operační systém Windows Vista dostal druhý velký balík oprav a vylepšení

Novinky, Miloslav Fišer

Více než měsíc po uvedení anglické verze, vypustila společnost Microsoft v pořadí již druhý balíček záplat a vylepšení pro operační systémy Windows Vista a Windows Server 2008, který je určen pro české jazykové prostředí. Takzvaný Servise Pack opravuje důležité chyby v systému a přidává k němu drobná vylepšení.

Foto: Archiv, Novinky

Windows

Článek

Nový Service Pack 2 obsahuje všechna vylepšení a opravy, které redmondský softwarový gigant postupně uvolňoval od vydání prvního opravného balíku loni v dubnu. S opravným souborem ale navíc získají Visty některé funkce navíc. [celá zpráva]

Krom podpory nových typů hardwaru, jako je například technologie Bluetooth 2.1, bude systém schopen sám vypalovat Blu-ray disky bez softwaru třetích stran, nabídne vylepšené funkce pro hledání Windows Search a novou verzi Windows Media Center.

Jak nainstalovat druhý opravný balíček
Aby bylo možné druhý Servis Pack do operačního systému nainstalovat, je nutné mít v počítači již první balík oprav, což je oproti předešlým verzím Windows trochu nezvyklé. Po stažení aktualizace stačí odsouhlasit smluvní podmínky a instalace probíhá pohodlně přímo v operačním systému.

Druhý opravný balíček pro operační systémy Windows Vista a Windows Server 2008 můžete automaticky stahovat prostřednictvím služby Windows Update. Případně pomocí následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám