Hlavní obsah

Konec dezinformací? WhatsApp omezuje přeposílání zpráv

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do boje proti šíření nepravd a dezinformací vyrazila komunikační služba WhatsApp, za kterou stojí sociální síť Facebook. Společnost se proto rozhodla omezit možnost přeposílání zpráv. To se pochopitelně ale dotkne úplně všech uživatelů.

Foto: koláž Novinky.cz

Ukázka aplikace WhatsApp

Článek

„S účinností od dnešního dne budou moci všichni uživatelé WhatsAppu přeposílat zprávy a multimédia pouze do pěti chatů,“ uvedli provozovatelé služby.

Dříve bylo možné jakoukoliv zprávu přeposlat na 20 uživatelů nebo skupin, po aktualizaci na nejnovější verzi WhatsAppu to však již možné nebude. Pokud tedy byli například uživatelé zvyklí přeposílat fotografie více rodinným příslušníkům najednou, nově to bude možné maximálně pěti lidem.

Nejprve uživatelé Androidu

Jako první se toto omezení dotkne uživatelů Androidu, postupně ale budou následovat také aktualizace dalších platforem.

Již od poloviny loňského roku došlo k omezení počtu odesílaných zpráv v Indii, kde se dezinformace a nepravdy šířily velmi často. V souvislosti s tímto opatřením klesl o čtvrtinu počet přeposílaného obsahu.

WhatsApp používá po celém světě více než 1,5 miliardy uživatelů. Mimochodem prostřednictvím tohoto programu je každý den odesláno zhruba 65 miliard zpráv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám