Hlavní obsah

Firefox po letech upravil logo. Změní se i prohlížeče

Novinky, mif

Společnost Mozilla se rozhodla u svého webového prohlížeče Firefox změnit logo. To se objeví v některé z chystaných verzí tohoto browseru. Nové logo přichází poté, co Mozilla představila nové ikony napříč produktovou řadou Firefox.

Foto: koláž Novinky.cz

Nové logo Firefoxu

Článek

„Mozilla se již delší dobu snaží sjednotit vizuálně rozdílné ikony produktové rodiny Firefox. Na konci loňského na svém blogu představila dvě možné designové cesty, kterými by se Firefox mohl vydat, přičemž v průběhu roku se nové ikony začaly objevovat v produktech jako je Send, Monitor nebo nový správce hesel Lockwise,“ připomněl Tomáš Zelina ze serveru Mozilla.cz.

Foto: archív tvůrců

Ikony v produktech Send, Monitor nebo nový správce hesel Lockwise.

Doposud však chybělo to hlavní, tedy samotná ikona prohlížeče, což se nyní změnilo. „Oranžová liška i zeměkoule zůstala zachována, celé logo se ale výrazně zjednodušilo, aby odpovídalo požadavkům na moderní ikony a zapadalo do stále více používaného tzv. flat designu,“ doplnil Zelina.

Foto: archív tvůrců

Nové logo Firefoxu

První finální verze Firefoxu se na světě objevila 9. listopadu 2004, a to dokonce hned v češtině. Podle statik analytické skupiny StatCounter byl Firefox jednu dobu nejpopulárnějším tuzemským prohlížečem. V současné době ho na první pozici u českých uživatelů vystřídal konkurenční Chrome od Googlu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám