Hlavní obsah

Apple zrychlí iPhony a iPady. Už na podzim

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazně vyššího pracovního tempa by se měly dočkat počítačové tablety iPad, chytré telefony iPhone a v neposlední řadě také multimediální přehrávače iPod Touch. Apple totiž pro tato zařízení chystá zbrusu novou verzi operačního systému, která nastaví pro pracovní tempo úplně novou laťku.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Operační systém iOS 12.

Článek

Nová verze platformy iOS, kterou využívají mobilní zařízení s logem nakousnutého jablka, ponese pořadové číslo 12. Apple ji vydá letos v září, kdy se zároveň ukážou nové iPhony.

Zajímavé je především to, že podnik nebude nijak omezovat funkčnost na starších zařízeních, jako tomu bylo v minulosti. Tedy jinými slovy iOS 12 poběží na všech zařízeních, na kterých v současnosti funguje iOS 11.

Jaká zařízení dostanou upgrade na iOS 12
iPhone X12,9" iPad Pro 2. generaceiPod Touch 6. generace
iPhone 812,9" iPad Pro 1. generace
iPhone 8 Plus10,5" iPad Pro
iPhone 79,7" iPad Pro
iPhone 7 Plus9,6" iPad
iPhone 6siPad Air 2
iPhone 6s PlusiPad Air
iPhone 6iPad 5. generace
iPhone 6 PlusiPad mini 4
iPhone SEiPad mini 3
iPhone 5siPad mini 2

Hlavní výhodou nové verze by mělo být svižnější pracovní tempo. Například spouštění aplikací se má v novém operačním systému zrychlit až o 40 % a fotoaparátu dokonce až o 70 %.

Fanoušci této platformy se mohou těšit na celou řadu dalších užitečných vychytávek. Například program Zprávy přinese nový postranní panel, CarPlay bude podporovat navigace třetích společností a virtuální asistentka Siri bude chytřejší a také samostatnější, aby jí uživatel nemusel všechno říkat.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Operační systém iOS 12

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Operační systém iOS 12

Novinkou jsou také animace Memoji. Jde v podstatě o smajlíky, které si uživatel může vytvořit přesně podle sebe. Následně lze tyto interaktivní 3D animace používat v chatech, zprávách nebo při fotografování.

Více se o novém operačním systému iOS 12 a dalších softwarových novinkách, které byly na velké pondělní tiskovce k vidění, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Elijah Nouvelage, Reuters

Memoji

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám