Hlavní obsah

Microsoft opět pozastavil instalace velké aktualizace. Ale jen na některých sestavách

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft v polovině listopadu opět nabídla ke stažení velkou aktualizaci operačního systému Windows 10. Fanoušci na ni museli čekat více než měsíc, neboť programátoři amerického softwarového gigantu museli opravit závažné chyby. Nyní se ukázalo, že jedna jim unikla, a tak byla distribuce opět pozastavena. Problém tentokrát ale není globální, týká se pouze některých sestav s procesory Intel.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Windows 10 October 2018 Update byl vydán zkraje října. Už po pár dnech začali nicméně někteří uživatelé hlásit závažné chyby s mizejícími daty, kvůli čemuž byla aktualizace ze serverů Microsoftu nakonec stažena.

Microsoft distribuci obnovil až po více než měsíci, kdy měl jistotu, že jsou všechny chyby opravené a že uživatelé budou moci i nadále používat desítky bez jakéhokoliv omezení.

V uplynulých dnech se však ukázalo, že to není tak úplně pravda. Na některých strojích s procesory od Intelu a integrovanými grafickými kartami totiž uživatelé hlásili různé problémy. Nejčastěji se týkaly nemožnosti používat zvukovou kartu.

Proto se zástupci Microsoftu rozhodli instalaci aktualizace opět zablokovat. Tentokrát však s ohledem na zjištění problém nejde o globální blokaci, ale pouze o pozastavení aktualizací na systémech s výše popsanou konfigurací.

Aktualizace byla pozastavena již čtyřikrát

Jakkoliv se to může zdát nepříjemné, podobné selektivní blokády nejsou nijak výjimečné. V listopadu k nim americký softwarový gigant přistoupil již počtvrté. Dříve to bylo kvůli prohlížeči Edge, grafické kartě ze série AMD Radeon HD 2000 a následně také kvůli grafice Intel HD ze série 4000.

Windows 10 October 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – například chytřejší kopírování souborů či lepší vyhledávání. Stejně tak inženýři v Microsoftu zapracovali na propojení PC s mobilem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám