Hlavní obsah

Nový systém iOS se Applu nepovedl, po aktualizaci nejdou instalovat aplikace

Novinky, mif

Na pozoru by se měli mít majitelé chytrých telefonů iPhone a počítačových tabletů iPad. Pro tato zařízení totiž společnost Apple vydala minulý týden aktualizaci operačního systému iOS, jak se ale nyní ukázalo, obsahuje závažnou chybu. Kvůli ní nejdou instalovat na mobilní zařízení žádné aplikace.

Foto: archív tvůrců

Operační systém iOS 11 (ilustrační foto).

Článek

Chyba se týká systému iOS ve verzi 11.4.1. Po instalaci této nejnovější verze totiž některým uživatelům nejdou instalovat nové aplikace ani aktualizovat ty stávající. Na různých diskusních fórech je možné dohledat stovky lidí, kteří podobné problémy řeší.

Vzhledem k tomu, že na iPhonech a iPadech nejde novější verze systému standardně odinstalovat, tedy vrátit se k předchozí verzi iOS, uživatelé nemají prakticky žádnou možnost, jak problém vyřešit svépomocí.

Kdy přijde oprava? Zatím se neví

Jedinou možností je vyčkávat na vydání opravné aktualizace. Kdy se tak stane, však zástupci společnosti Apple zatím oficiálně neprozradili.

Uživatelé, kteří aktualizaci na iOS 11.4.1 ještě neudělali, by ji rozhodně zatím instalovat neměli, jak zdůraznili redaktoři serveru TechSpot.

Není totiž zcela jasné, co blokaci instalace aplikací způsobuje. Tento jev se projevuje navíc pouze na některých iPhonech a iPadech, řada uživatelů tedy nemusí problémy vůbec zaznamenat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám