Hlavní obsah

Aplikace umožní přenést výrobky z plastelíny do virtuálního světa

Šance, že dinosaurus z modelíny přežije více než pět minut, byly dosud minimální. Společnost Hasbro, jež mimo jiné vyrábí plastelínu, proto vyvinula mobilní aplikaci pro děti, která jejich výtvory zvěční. Děti mohou svá dílka vyfotografovat na bílém pozadí, čímž je přenesou do aplikace. Na obrazovce je pak lze oživit a vytvářet 3D postavičky, se kterými je možné pohybovat a hrát si ve virtuálním světě, informoval server Gizmodo.com.

Foto: archív výrobce

Touch Shape to Life Studio

Článek

Aplikace Touch Shape to Life Studio, dostupná pro zařízení iPhone nebo iPad, nabídne také různá prostředí a překonávání překážek, podobně jako je tomu například ve hře Super Mario. Podle Gizmodo.com přitom není důvod, aby se děti omezovaly jen na plastelínu. Aplikace by měla fungovat, i když nasnímají například své oblíbené plastové zvířátko.

Děti nebudou moci sdílet své kreace online a rodiče se tak nemusejí obávat, že by někdo aplikaci zneužil a zveřejnil nevhodný obsah.

„Hra je natolik pohlcující a zábavná, že si ji zamilují i ti, kterým je třicet," napsal server Engadget.com.

Některým rodičům se ale přesto líbit nebude, uvedla ve svém komentáři pro britský deník The Guardian americká novinářka indického původu Sohaila Abdulaliová. Čas, který děti tráví nad displeji, se totiž podle ní stal "démonem naší doby".

Foto: archív výrobce

Touch Shape to Life Studio

Zatímco naše prarodiče znepokojovala dětská obrna, naše rodiče televize, současná generace rodičů se bojí, že se z jejich potomků stanou kvůli mobilním zařízením všeho druhu zombie, soudí Abdulaliová.

Přesto se podle ní zdá, že dnešní děti jsou chytřejší a dobu, kterou tráví online, lze na rozdíl od obrny kontrolovat.

Americké sdružení pediatrů navíc v říjnu změnilo své doporučení týkající se času, který mohou předškoláci ve věku dva až pět let bez újmy trávit u obrazovek. Neškodná, ba v případě některých činností dokonce blahodárná je podle nich nově až jedna hodina denně.

Děti od 18 měsíců do dvou let, u kterých předtím vlivné sdružení dlouho doporučovalo úplně se televizím, mobilům a počítačům vyhnout, se nově podle amerických pediatrů mohou dívat na kvalitní vzdělávací programy. Neměly by ale trávit čas u obrazovek samy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám