Hlavní obsah

Seznam.cz Prohlížeč umí překládat celé stránky, nově je i pro Windows 10 Mobile

Novinky, mif

Prohlížeč od společnosti Seznam.cz se v úterý dočkal hned několika vylepšení. Nově umí například překládat celé webové stránky z angličtiny do češtiny, je k dispozici i pro platformu Windows 10 Mobile a mobilní verze lákají na tzv. zpravodajskou funkci.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz Prohlížeč

Článek

Nový překladač je integrován přímo do webového prohlížeče. „Občas na internetu zavítáme na cizojazyčné stránky. Ne každý člověk ovládá angličtinu, proto web buď opustí, nebo pracně kopíruje text, který pak vkládá do internetových překladačů. S prohlížečem od Seznam.cz tato nutnost odpadá,“ podotkl Lukáš Kovač, produktový manažer Seznam.cz Prohlížeče.

„Pomocník pes Krasty ve vyhledávacím řádku cizí jazyk automaticky detekuje, po kliknutí stránku přeloží z angličtiny do češtiny a s ní i jakýkoliv další obsah na prohlíženém webu. Na své si přijdou i ti, kteří angličtině rozumí, ale sem tam jim vypadne slovíčko z hlavy. Konkrétní výraz a nově teď i celou větu nebo odstavec stačí označit a pravým kliknutím ji jednoduše přeložíte,“ doplnil Kovač.

Další jazyky budou postupně přibývat

Podle něj se postupně mohou uživatelé těšit i na přidávání dalších světových jazyků. Funkce překládání webových stránek navíc bude v dohledné době k dispozici i pro chytré telefony.

Pes Krasty se bude v mobilní aplikaci starat také o zpravodajství. Konkrétně nová funkce, ukrývající se za ikonou maskota společnosti Seznam.cz, dohledá k právě prohlíženým článkům doplňující informace a související obsah.

Snahou tvůrců je lidem brouzdání po internetu co nejvíce zpříjemnit. „Chceme pomocníka psa Krastyho všude tam, kde může ve správnou chvíli poskytnout užitečné informace. Takže zatímco v případě překladače čerpá z našeho Slovníku, tak u zpravodajské funkce využívá Vyhledávání. Tyto vychytávky šetří lidem čas,“ vysvětlil produktový manažer Seznam.cz Prohlížeče.

Pro mobily i tablety

Ten se zároveň pochlubil, jak je browser v barvách Seznamu mezi lidmi populární. „Prohlížeč Seznam.cz si už denně otevře přibližně 350 tisíc lidí na mobilních zařízeních a týdně pak více jak 110 tisíc lidí na desktopech, proto jej naši vývojáři neustále ladí. Aktuálně upravili i jeho grafickou podobu. V Android a iOS verzi přesunuli tlačítko S pro návrat na domovskou stránku Seznam.cz z levého horního rohu na spodní lištu, aby bylo blíže palci a lépe dostupné pro rychlé ovládání,“ doplnil Kovač.

Kromě operačního systému Windows 10 Mobile, pro který je Seznam.cz Prohlížeč nově také k dispozici, se tvůrci zaměřili také na tablety. „Předělali jsme jednotlivé panely tak, aby se otevíraly vedle sebe stejně jako v prohlížeči na počítači. Ovládání tabletu je totiž díky velikosti displeje blíže k počítači než k mobilu. Lidé v tabletech určitě ocení i možnost otevření anonymního panelu jednoduše mezi ty ostatní,“ uzavřel Kovač.

Stahovat nejnovější verzi prohlížeče od společnosti Seznam.cz je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám