Hlavní obsah

Kopírky už číslice v textech zaměňovat nebudou, Xerox vydal opravu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku měsíce svět obletěla zpráva o tom, že některé kopírky společnosti Xerox zaměňují v textech čísla. Výrobce na konci minulého týdne vydal opravu, která by měla problémy vyřešit. Upozornil na to server Register.

Foto: Xerox

Chyba se týká přístrojů od společnosti Xerox.

Článek

„Náš technický tým pracoval nepřetržitě, abychom mohli vydat opravu co nejdříve. Provedli jsme rozsáhlé testování v laboratořích i v terénu,“ uvedli zástupci Xeroxu na svých internetových stránkách. Podotkli, že instalace opravy je velice jednoduchá.

Chybu objevil počítačový expert David Kriesel. Vlastními silami se mu podařilo zjistit, že nejčastěji je přepisována číslice 6 na 8. V plánu pokoje mu ale kopírka změnila i velikost pokoje z 21,11 m na 14,13 m.

Foto: dkriesel.com

Kriesel udělal několik testů, podle kterých chybu odhalil.

„Následky chyby mohou být obrovské. Nesprávné faktury, špatná čísla ve stavebních plánech i nesprávné dávkování léků,“ popsal Kriesel, co všechno může nesprávná funkce kopírky způsobit.

Anomálii způsoboval podle výrobce systém komprese obrazu, a to pouze v určitých nastaveních kvality a rozlišení. „Ve výchozím továrním nastavení vše funguje normálně, problém jsme zaznamenali až při nižší kvalitě tisku a rozlišení,“ uvedli zástupci Xeroxu v prohlášení.

Stahovat opravu je možné z internetových stránek společnosti Xerox.

Reklama

Výběr článků

Načítám