Hlavní obsah

Zájem o nové iPhony bude rekordní, předpovídá Apple

Prodej nového modelu chytrého telefonu iPhone americké společnosti Apple by mohl za první víkend prodeje překonat loňský rekord, uvedl výrobce. Loni Apple za první týden prodal deset miliónů iPhonů.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S

Článek

Apple zatím nezveřejnil přesné údaje o předběžných objednávkách, nicméně analytici odhadují, že firma získala za prvních 24 hodin 4,5 miliónu předběžných objednávek. Loni za stejnou dobu firma získala objednávky na čtyři milióny iPhonů.

Apple uvedl, že poptávka po jeho novém přístroji iPhone 6S Plus při přijímání předběžných objednávek překonala prognózy. Přístroje iPhone 6S a iPhone 6S Plus se mají začít dodávat 25. září.

Analytik společnosti FBR Capital Markets Daniel Ives podle agentury Reuters upozornil hlavně na povzbuzující poptávku po přístrojích Apple v Číně, kde internetové stránky Applu ukazují mimořádně dlouhou čekací dobu na nové přístroje.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Co umí nové iPhony?

Obě novinky jsou svým vzhledem prakticky k nerozeznání od loňských modelů, mají i stejné rozměry a úhlopříčky obrazovky – 4,7 a 5,5 palce. Nabízejí ale samozřejmě řadu nových vychytávek. Asi tou nejdůležitější je nová technologie 3D Touch, která by měla usnadnit ovládání iPhonů.

Jde v podstatě o schopnost dotykového panelu rozlišovat intenzitu dotyku. Silnějším dotykem bude možné například vyvolat nabídku rychlých funkcí. V e-mailové schránce je takto možné zase zobrazit náhled přijaté zprávy, aniž by ji bylo nutné odesílat.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S

Úhlopříčky displejů jsou stejné jako u předchůdců. Menší verze 6S má tak 4,7palcový displej s rozlišením 1334 x 750 pixelů, větší 6S Plus 5,5palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Krycí sklo obrazovky by však mělo být výrazně odolnější než u loňských modelů.

Použit byl u nových iPhonů nový 64bitový čip A9, který má proti předchozí generaci s pořadovým číslem osm o 70 % větší výkon. Grafika je podle zástupců amerického počítačového gigantu rychlejší dokonce až o 90 %.

Vylepšen byl také fotoaparát – má rozlišení 12 megapixelů a dokáže zaznamenávat video ve standardu 4K.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám