Hlavní obsah

Unikátní záchod je možné ovládat na dálku chytrým telefonem

Novinky, mif

Chytré telefony v dnešní době dokážou nahradit multimediální přehrávače, satelitní navigace, kalendář i kapesní slovník. Už začátkem příštího roku by se měly naučit další užitečnou věc – na dálku ovládat záchod. Počítá s tím alespoň japonská společnost Lixil, jak upozornil server The Verge.

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský záchod se ovládá chytrým telefonem

 
Článek

Dálkově ovladatelná bude nová řada záchodů Lixil Satis. S chytrým telefonem bude komunikovat prostřednictvím bezdrátové technologie bluetooth. Podporovány mají být přístroje s operačním systémem Android, na které bude možné stahovat program Můj Satis.

Přímo na dotykovém displeji mobilu je možné záchod spláchnout, nastavit výšku prkénka či aktivovat bidet. Systém je navíc tak propracovaný, že dokáže bezdrátově přenášet i hudbu do reproduktorů, které jsou vestavěné v záchodu. Výrobce slibuje dosah až do vzdálenosti deseti metrů.

Foto: Lixil

Lixil Satis

K záchodu je možné připojit několik telefonů najednou. Satis pak sám pozná, který uživatel se k němu blíží a podle jeho již dříve nastavených preferencí upraví tlak i teplotu vody. Třešničkou na dortu je pak možnost sledovat historii využití. Podle výrobce lidé díky této funkci získají lepší představu o tom, kolik při každé návštěvě spotřebují vody a elektrické energie.

Ceny chytrého záchodu Satis se budou v závislosti na modelové řadě pohybovat od 45 do 90 tisíc korun. Zda bude společnost Lixil nabízet novinku i mimo japonský trh, zatím není jasné.

Foto: Lixil

Lixil Satis

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám