Hlavní obsah

Supertelefon od Sony dorazí do Česka v červnu. Bude dražší než iPhone 11 Pro

Novinky, lez

Už příští týden by se měl v Česku začít prodávat nejlepší telefon od společnosti Sony. Model Xperia 1 II je vcelku po právu označován za supertelefon, neboť v jeho výbavě nechybí prakticky nic. Špičkovým parametrům nicméně odpovídá také pořizovací cenovka.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1 II

Článek

Xperia 1 II od Sony se již nyní nabízí v obchodech v rámci předobjednávky. Skladem by však tento přístroj měli prodejci mít až v pondělí 15. června. Případní zájemci za novinku zaplatí 32 990 Kč, vybírat přitom mohou mezi černým a fialovým provedením.

Cena je nicméně nastavena velmi sebejistě. Například u konkurenčního Applu, kterému jsou často vyčítány vysoké prodejní cenovky, se totiž špičkový iPhone 11 Pro nabízí již od 29 990 Kč. Na 32 990 Kč pak vyjde větší verze 11 Pro Max.

Atraktivní cena a tři fotoaparáty vzadu. Xperia L4 má ale i slabiny

Mobil

Vyšší cenovka je nicméně s ohledem na nabízenou výbavu ospravedlnitelná. Jak již samotný název napovídá, dvojka je následovníkem loňské jedničky. Ta byla jako téměř jediný přístroj na trhu vybavena dotykovým panelem s rozlišením 4K. A právě takový displej nalezneme také u čerstvé novinky.

Sony Xperia 1 II má displej s úhlopříčkou 6,5 palce a rozlišením 3840 x 1644 obrazových bodů. Jde o obrazovku s technologií OLED, na té staví například i nejnovější iPhony. Ty však mají citelně nižší rozlišení.

Nejvýkonnější procesor

Stejně jako celá řada dalších vlajkových lodí konkurenčních výrobců staví také dvojka na procesoru Snapdragon 865, který aktuálně představuje to nejlepší v mobilním světě.

Alespoň v rychlosti připomeňme, že tento čip má osm jader – konkrétně se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1 II

Dále je k dispozici 8 GB operační paměti a 256GB úložný prostor. Akumulátor nabízí solidní kapacitu 4000 mAh a přístroj podporuje i rychlé sítě 5G. Rychlé datové přenosy páté generace jsou zatím v Česku v plenkách, nicméně v některých zahraničních státech se již běžně používají.

Pokročilé fotoaparáty

Jedním z hlavních lákadel u novinky mají být fotoaparáty. Na zadní straně jsou hned tři – kromě hlavního snímače je k dispozici ultraširokoúhlý objektiv a teleobjektiv. Výrobce přitom tvrdí, že všechny tři snímače by měly patřit k tomu nejlepšímu na trhu, neboť jim propůjčil technologie ze svých bezzrcadlových fotoaparátů.

Hlavní fotoaparát nabízí světelnost f/1,7 staví na čipu s úhlopříčkou 1/1,7 palce. Světelnost je tedy horší než v případě předchůdce, nicméně výsledné momentky by díky většímu čipu měly být lepší. Rozlišení u všech fotoaparátů je 12 MPx. Vepředu je pak čtyřmegapixelová kamera.

Fotoaparáty novinky zaujmou například sekvenčním snímáním 20 snímků za sekundu či kontinuálním automatickým ostřením, které provádí nepřetržité výpočty sledovaného objektu. Samozřejmostí je podpora HDR či možnost natáčet videa ve 4K rozlišení při 60 snímcích za sekundu.

Foto: archív výrobce

Xperia L4

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám