Hlavní obsah

Špičkový smartphone od HTC zlevnil o tisíce korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před Vánocemi se začal prodávat nový smartphone HTC 10 Evo. Špičkové výbavě odpovídala tehdy i poměrně vysoká cenovka, ta je však díky povánočním výprodejům aktuálně o několik tisíc nižší. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

HTC 10 Evo

Článek

HTC 10 Evo se začal v tuzemských obchodech nabízet na konci listopadu za baťovských 17 999 Kč. Po více než dvou měsících v prodeji však cena podle Zboží.cz spadla až na 14 990 Kč, tedy o tři tisíce korun.

To není zas tak překvapivé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Zlevňovala totiž i celá řada dalších konkurentů. Důvod je jednoduchý, v Barceloně na konci února startuje největší veletrh mobilní techniky Mobile World Congress (MWC).

Na něm výrobci z celého světa představují novinky pro následující měsíce. Prodejci se tak snaží zpravidla zbavit skladových zásob dříve, než na trh přijdou zajímavější modely. Na nákup nového chytrého telefonu patrně nebude příhodnější doba. [celá zpráva]

Co umí HTC 10 Evo

Ale zpět ke zlevněnému modelu od společnosti HTC. Ten láká na 5,5palcový displej s rozlišením QHD, tedy 2560 x 1440 obrazových bodů. Design se na první pohled velmi podobá původní desítce, která nemá označení Evo v názvu. Ta je však vybavena 5,2palcovým displejem.

Foto: archív výrobce

HTC 10 Evo

Pracovní tempo udává procesor Snapdragon 810 od Qualcommu. Ten má k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, jenž je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Celý stroj navíc splňuje certifikaci IP57. To znamená, že kovová konstrukce zvládne ponoření 1,5m pod vodní hladinu na dobu 30minut, prašné prostředí a méně nebezpečné pro něj budou i pády. Vše mimochodem běží pod operačním systémem Android.

Fotoaparáty jsou tradičně k dispozici dva. Ten na zadní straně nabízí rozlišení 16 megapixelů, přední senzor je pak osmimegapixelový. Hlavní fotoaparát vzadu dokáže natáčet 4K videa, ten vepředu stačí na Full HD videa.

Výrobce se u modelu HTC 10 Evo odhodlal k poměrně radikálnímu kroku – zbavil se konektoru jack 3,5 mm. Nově se tak sluchátka připojují prostřednictvím univerzálního rozhraní USB-C. U klasických kabelových sluchátek se tak uživatelé neobejdou bez speciální redukce. Podobně jako u nových iPhonů 7 a 7 Plus.

Foto: archív výrobce

HTC 10 Evo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám