Hlavní obsah

Slušně vybavené smartphony nemusí být drahé, ukazuje Xiaomi. Češi ale mají smůlu

Novinky, ort

Společnost Xiaomi pravidelně dokazuje, že velmi dobře vybavené smartphony nemusí stát astronomické částky. Velmi příznivá je i cena novinky zvané Mi 6X, především s ohledem na nabízenou výbavu. Češi ale budou mít patrně smůlu, neboť nový model se v tuzemsku nejspíše prodávat nebude. A pokud bude, tak za citelně vyšší částky.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 6X

Článek

Xiaomi Mi 6X si odbylo premiéru v domovské Číně a prakticky okamžitě si vysloužilo pozornost drtivé většiny zahraničních médií. Však také cena základního modelu startující v přepočtu těsně nad hranicí pěti tisíc korun působí sama o sobě velmi atraktivně.

O moc dráž nevychází ani nejvybavenější varianta, která má více operační paměti a větší úložný prostor. Za tu zájemci v Číně zaplatí v přepočtu 6600 Kč.

V Číně se již novinka v obou provedeních začala prodávat, o dostupnosti na zahraničních trzích však výrobce zatím bohužel mlčí. I pokud by se do tuzemských obchodů model Mi 6X, byl by ale patrně o několik tisíc korun dražší, podobně jako je tomu u dalších přístrojů od Xiaomi.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 6X

I přes vyšší cenu – ve srovnání s čínským trhem – by však mohlo jít stále o zajímavou volbu, a to s ohledem na nabízenou výbavu. Pracovní tempo totiž u novinky udává poměrně výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 660, který v základní verzi bude spolupracovat s 4 GB operační paměti. Na výběr nicméně bude také verze s 6GB pamětí. Uživatel bude moci také volit mezi 64 a 128GB pamětí.

Mi 6X nabídne protáhlý displej s poměrem stran 18:9, úhlopříčkou 5,99“ a rozlišením Full HD+. Mimochodem dotykový panel působí velmi elegantně, a to i díky zaobleným rohům. Rámečky okolo displeje jsou poměrně tenké, především tedy ty na pravé a levé straně.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 6X

Na zadní straně přístroje se pyšní duální fotoaparát, který nabízí rozlišení 12 a 20 Mpx. Optika nabízí světelnost f/1.75, což přijde vhod především za špatných světelných podmínek. Pro úplnost dodejme, že na čelní straně je také fotoaparát s rozlišením 20 Mpx.

Všechny tři senzory mimochodem pochází z dílny společnosti Sony. Fotoaparáty spolupracují se systémem umělé inteligence, která se stará například o automatickou volbu 12 různých portrétních módů a až dvou stovek různých scén.

Ve výbavě novinky, která pracuje pod operačním systémem Android 8.0 Oreo, samozřejmě nechybí ani čtečka otisků prstů či například infraport. Z těla telefonu bohužel zmizel klasický sluchátkový konektor jack 3.5 mm – k dispozici je pouze rozhraní USB-C.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 6X

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám