Hlavní obsah

Skládací telefon s ohebným displejem od Samsungu stojí přes 50 000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 50 tisíc korun si případní zájemci musí připravit na koupi skládacího telefonu s ohebným displejem od společnosti Samsung. Novinka zvaná Galaxy Fold zamířila v pátek oficiálně do prodeje, avšak pouze v domovské Jižní Koreji. V dalších částech světa se přístroj začne nabízet příští týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jižní Koreji se začal prodávat Samsung Galaxy FoldVideo: Reuters

 
Článek

Od středy 18. září bude Galaxy Fold uveden do prodeje ve Francii, Německu a Velké Británii. V obchodech se bude telefon nabízet za 2000 eur, tedy v přepočtu za 51 600 Kč. Sluší se také zmínit, že v Německu a Velké Británii bude k dispozici také vylepšená varianta s 5G modulem, která bude pochopitelně dražší – bude stát 2100 eur (54 200 Kč).

Kdy a za jakou cenu se novinka začne nabízet v tuzemských obchodech, však zatím zástupci jihokorejského elektronického gigantu neprozradili.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Novinka od společnosti Samsung má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože mohou současně na větším displeji používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Revoluce jménem 5G

5G změní úplně všechno – a půjde o mnohem dramatičtější změny než ty, které si spojujeme s nástupem bezdrátových technologií. Standard 5G totiž nebude sloužit pouze pro připojení počítačů a mobilů k internetu. Využívat jej budou i chytré přístroje, které se postupně zabydlují v tuzemských domácnostech.

Nová generace mobilního internetu najde uplatnění například v dopravě, virtuální realitě, sportu, ale také v oblasti zdraví.

Stejně tak se k 5G sítím budou připojovat chytré pračky a ledničky, ale například také autonomní automobily – pro jejich rozvoj je rychlé a stabilní připojení k internetu na cestách klíčové.

I když se tak 5G může zdát pouze jako další mobilní standard, ve skutečnosti budou jeho přínosy daleko větší. Pátá generace mobilních sítí zpřístupní podle studií Ericssonu vysokorychlostní internet až pro miliardu lidí a zařízení. A co víc, umožní rozmach moderních technologií.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám