Hlavní obsah

Samsung odhalil chytrý telefon se dvěma dotykovými displeji

Novinky, zgl

Takzvaná véčka byla svého času naprostým fenoménem, který však postupem času podlehl moderním smartphonům s dotykovým displejem. Společnost Samsung se ale nyní rozhodla rozevírací konstrukci opět využít. Jak se jí to povedlo, ukazuje nový chytrý telefon nazývaný Hennessy.

Foto: Samsung

Samsung Hennessy

Článek

Na první pohled se Hennessy nijak výrazně neliší od obyčejných smartphonů. Dominantním prvkem telefonu je dotykový displej na čelní straně s úhlopříčkou 3,3 palce a rozlišením 320 x 480 obrazových bodů. Pod ním jsou umístěna tři další tlačítka pro snadnější pohyb v operačním systému Android.

Foto: Samsung

Samsung Hennessy

Na rozdíl od konkurentů je ale možné čelní stranu jednoduše odklopit. Zpřístupní se tak druhý dotykový displej, který je navíc doplněn o klasickou numerickou klávesnici.

Tento véčkový koncept se podle výrobce hodí především pro uživatele, kterým nevyhovuje psaní na dotykovém displeji. Zároveň jej ocení i hráči, protože přeci jen u některých titulů je vhodnější ovládat hardwarová tlačítka než dotykový panel.

Foto: Samsung

Samsung Hennessy

Složitější konstrukce se pochopitelně popsala na vyšší hmotnosti. Zatímco většina konkurenčních přístrojů váží okolo sto gramů, novinka má rovný dvojnásobek. Kvůli klávesnici je telefon zároveň baculatější, rozměry jsou 110,85 x 59,3 x 18,62 mm.

V ostatních parametrech se již smartphone příliš od běžných chytrých mobilů neliší. Srdcem je čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, dále je k dispozici 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Podporovány jsou i paměťové karty typu microSD.

Foto: Samsung

Samsung Hennessy

Telefon je schopný pracovat se dvěma SIM kartami najednou. Ve výbavě nechybí bezdrátové standardy WiFi a bluetooth. Fotoaparát na zadní straně telefonu má rozlišení 5 MPx a je vybaven LED bleskem.

Samsung Hennessy se aktuálně prodává pouze na korejském trhu, v přepočtu jej je možné sehnat za necelých 14 000 korun. Zda bude novinka dostupná i v Česku, zatím výrobce nepotvrdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám