Hlavní obsah

První smartphone nabízí 108megapixelový fotoaparát. A dalších pět objektivů k tomu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez nadsázky oslnivou fotovýbavu nabízí nový chytrý telefon Mi Note 10 od společnosti Xiaomi – na zadní straně má totiž hned pět objektivů a šestý je pak ještě vepředu. Jde navíc o úplně první mobil se 108megapixelovým senzorem.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Note 10

Článek

Xiaomi Mi Note 10 je nefalšovaný fotomobil. Vepředu má klasicky jeden fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů, na zadní straně je ale objektivů hned pět.

Hlavní snímač nabízí jen těžko uvěřitelné rozlišení 108 MPx – takovou hodnotu totiž nenabízí často ani profesionální fotoaparáty. Takto vysoké rozlišení by mělo stačit na detailní výřezy při zachování velmi vysoké obrazové kvality.

Sestava dalších objektivů je následující: úplně nahoře je 5Mpx teleobjektiv s desetinásobným hybridním zoomem (125 mm). Ten je doplněn o další teleobjektiv, který však má již rozlišení 12 MPx a nabízí dvojnásobný optický zoom (50 mm).

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Note 10

Čtvrtým v pořadí – po 108MPx snímači – je 20MPx ultraširokoúhlá kamera s ohniskovou vzdáleností 13 mm. Tato kamera má úhel záběru 117°, což je v praxi širší pohled než v případě celé řady akčních kamer.

Pátým v řadě je miniaturní objektiv úplně dole, který s rozlišením 2 MPx zachycuje makro snímky.

Neurazí rozhodně ani další parametry tohoto telefonu. V útrobách přístroje se ukrývá procesor Snapdragon 730G od společnosti Qualcomm. Jeho osm jader je rozděleno na dvě skupiny, dvě jádra tepou při frekvenci 2,2 GHz a další dvě pak při taktu 1,8 GHz.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Note 10

Do vínku dostala novinka také 8 GB operační paměti a 256GB úložiště. Sluší se nicméně zmínit, že v prodeji se objeví také odlehčená varianta, která při nižší cenovce nabídne 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. Přístroj nabízí dále 6,47palcový Super AMOLED displej s rozlišením Full HD+.

Základní provedení modelu Xiaomi Mi Note 10 bude stát 14 990 Kč, vybavenější varianta s větší operační pamětí a dvojnásobným úložištěm pak vyjde na 15 990 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlevnější nový mobil stojí 269 Kč

Nejen na chytré telefony budou lákat obchodníci letos před Vánocemi, v nabídce tuzemských prodejců nalezneme i celou řadu klasických tlačítkových telefonů. Tím...

Výběr článků

Načítám