Hlavní obsah

První mobil s ohebným displejem od Huawei je vyprodaný. Překupníci chtějí až 200 tisíc

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých pár dní stačilo na to, aby se chytrý telefon Mate X, který je mimochodem prvním smartphonem od Huawei s ohybnou flexibilní obrazovkou, v čínských obchodech beznadějně vyprodal. Fanoušky neodradila ani vysoká cena pohybující se okolo 55 000 Kč.

Představení chytrého telefonu Huawei Mate XVideo: Novinky

 
Článek

Huawei Mate X se prozatím nabízí pouze v domovské Číně. A aktuální nedostupnost v obchodech hojně zneužívají obchodníci. Ti se podle serveru Gizmochina nestydí říct za unikátní telefon klidně i 60 tisíc jüanů, tedy v přepočtu téměř 200 tisíc korun.

Chytrý telefon Mate X se měl začít prodávat už letos v červnu, podnik bez bližších informacích ale nakonec dostupnost dvakrát posunul. Právě proto se fanoušci před Vánocemi na novinku tak moc těšili. Zda se přístroj objeví v prodeji ještě před Vánocemi i v dalších státech, není zatím jasné.

Smartphony Huawei se prodávají rychleji než loni. Sankcím navzdory

Mobil

Novinka spojuje to nejlepší ze světa tabletů a chytrých telefonů. Vystačí si přitom s jednou obrazovkou, která ve složeném stavu obepíná zařízení z venkovní strany, přes jednu bočnici.

Když je přístroj rozložený, máte k dispozici v podstatě osmipalcový tablet s rozlišením 2480 x 892 obrazových bodů. Ve složeném stavu jsou obě obrazovky stále funkční – ta na přední straně má úhlopříčku 6,6 palce a rozlišení 2480 x 1148 pixelů, ta na zadní pak 6,38 palce a 2480 x 892 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate X

Tři fotoaparáty, solidní výkon

Fotoaparáty jsou pouze na jedné straně a díky ohebnému displeji je s nimi možné fotit autoportréty i klasické momentky. Objektivy jsou k dispozici tři, a to základní senzor, který má rozlišení 40 MPx, druhý má 16 MPx a slouží k zachycování krajin, má tedy širší ohnisko. A konečně třetí je teleobjektiv s trojnásobným optickým přiblížením, jeho rozlišení je však pouze 8 MPx.

Telefon je vybaven nejvýkonnějším čipem z portfolia společnosti Huawei – modelem Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii. Smartphone mimochodem nabízí baterii s kapacitou 4000 mAh.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate X

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám