Hlavní obsah

Podíl Applu na trhu chytrých telefonů je nejnižší za čtyři roky

Podíl americké společnosti Apple na celosvětovém trhu chytrých telefonů se ve druhém čtvrtletí snížil na 13,1 procenta a byl nejnižší od třetího čtvrtletí 2009. Uvedla to agentura AP s odvoláním na údaje výzkumné společnosti ABI Research.

Foto: Apple

iPhone 5

Článek

Ve stejném období loni měl Apple na trhu podíl 16,6 procenta. Podíl Applu klesl, přestože prodej jeho iPhonů stoupl na 31,2 miliónu z 26 miliónů loni. Růst prodeje firmy je však podle ABI Research pomalejší než růst celého trhu.

Podíl na trhu klesl podle ABI i jedničce na trhu, jihokorejské společnosti Samsung. Třetí příčka patří jihokorejské LG Electronics a čtvrtá čínskému Lenovu.

Další výzkumná společnost Strategy Analytics oznámila, že podle jejích údajů celosvětový prodej chytrých telefonů ve druhém čtvrtletí stoupl o 47 procent na rekordních 229,6 miliónu. Jedničkou na trhu byl jihokorejský Samsung, který prodal 76 miliónů chytrých telefonů a zvýšil svůj podíl na trhu na 33,1 procenta.

Druhý skončil Apple, jeho podíl na trhu však podle Strategy klesl na 13,6 procenta. Větší podíl na trhu se podařilo získat menším firmám LG Electronics, ZTE a Huawei Technologies, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám