Hlavní obsah

Nokia se vrací na trh se smartphony

Novinky, chm

Na pultech tuzemských obchodů se již brzy opět objeví chytré telefony značky Nokia. V pondělí to potvrdili zástupci společnosti HMD Global, která vyrábí přístroje pod značkou zmiňovaného finského podniku. Prozrazeny byly také ceny všech tří novinek.

Nokia 6Video: archív výrobce

 
Článek

Nové smartphony – modely Nokia 3, 5 a 6 – si odbyly premiéru už v únoru na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně. Tehdy se však ještě nevědělo, kdy a za jakou cenu se budou prodávat.

Základ nabídky bude tvořit Nokia 3, u které se počítá s baťovskou cenovkou 3999 Kč. Nokia 5 pak bude nabízena o 1500 korun dráž, tedy za 5499 Kč. A konečně vrchol nabídky s pořadovým číslem šest vyjde v tuzemských obchodech na 6799 Kč.

Foto: archív výrobce

Nokia 6

Kdy přesně se všechny tři novinky začnou prodávat, zatím není jasné. Zástupci společnosti pro tuzemský trh pouze uvedli, že „již brzy“ u vybraných prodejců a operátorů. Lze tedy předpokládat, že v horizontu několika dní, maximálně týdnů.

Nové telefony s legendární finskou značkou tak budou spíše než oslnivým výkonem lákat atraktivní cenovkou. Za svou výbavu se novinky nicméně rozhodně stydět nemusí.

Nokia 5Video: Archiv výrobce

Šestka disponuje 5,5palcovým displejem s Full HD rozlišením a unibody konstrukcí, která je vyrobena z monolitu slitiny hliníku a hořčíku. Telefon je navíc vybaven duálními reproduktory s chytrým audio zesilovačem a certifikovanou podporou Dolby Atmos.

Vrcholné provedení bude pracovat pod operačním systémem Android, stejně jako i zbylé dvě novinky – Nokie 5 a 3. Ty vycházejí designově z šestky, budou však menší. Pětka nabídne 5,2palcový displej a trojka pak pětipalcový.

Nokia 3 Video: Archiv výrobce

Nejen smartphony…

Tři nové smartphony nejsou tím jediným, čím se značka Nokia bude snažit v letošním roce zákazníky zaujmout. Velmi očekávaný je také reinkarnovaný model 3310. U něj však zatím oficiálně nebyla cena ani dostupnost pro tuzemský trh upřesněna, přestože by se podle dřívějších spekulací měla tato novinka začít prodávat také v květnu.

Nokia 3310 není vybavena žádným operačním systémem ani dotykovým displejem, naopak sází na klasickou tlačítkovou konstrukci. Díky tomu by se cena měla pohybovat mezi 1590 a 1690 Kč.

Více se o modelu 3310 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám