Hlavní obsah

Nejlevnější a nejvýkonnější smartphony z Číny chtějí dobýt svět

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Doposud byly přístroje od Xiaomi dostupné oficiálně pouze v Číně, výrobce se ale nyní bude snažit uspět také v globálním měřítku.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2S

Článek

Prorazit na zahraničních trzích bude společnosti Xiaomi pomáhat dosavadní viceprezident operačního systému Android Hugo Barra. Na přestup Barra do manažerských řad čínského výrobce upozornil server PC World.

Souboj tradičních výrobců s Xiaomi bude velice zajímavý. Vždy, když na čínském trhu uvede tato společnost nový smartphone, je okamžitě vyprodaný. Například tento měsíc mohli prostřednictvím internetových stránek firmy lidé objednávat chytrý telefon nazývaný Hongmi. První várka 100 tisíc kusů byla rozebrána za pouhých 90 sekund. [celá zpráva]

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi

A není se čemu divit, za 2500 Kč nabízí tento smartphone velice slušnou výbavu. Srdcem přístroje je čtyřjádrový procesor MediaTek MT6589T taktovaný na 1,5 GHz. Ten má k dispozici grafický čip PowerVR SGX544 a operační paměť s kapacitou 1 GB. Displej má úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů. 4GB úložný prostor je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Ještě úspěšnější byly prodeje modelu Xiaomi MI2S, který byl svého času nejvýkonnějším přístrojem na světě. Za 45 sekund si lidé koupili 200 000 přístrojů. [celá zpráva]

Do prodeje šel telefon ve dvou verzích. Za 1999 jüanů (6400 Kč) mohli lidé zakoupit model s kapacitou 16 GB, na 2299 jüanů (7400 Kč) pak vyšla 32GB verze. Konkurenční přístroje s obdobnou hardwarovou výbavou přitom stojí často i více než 15 000 korun.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2S

Smartphone Xiaomi MI2S je vybaven výkonným čtyřjádrovým čipem Krait 300 s frekvencí 1,7 GHz z čipsetu Snapdragon 600. Dále pak grafickým jádrem Adreno 320 a 2 GB operační paměti. Displej nabízí úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení 1280 x 720 pixelů. Nechybí ani vestavěný fotoaparát. Konkrétně v závislosti na kapacitě úložného prostoru je použitý osmi- nebo 13MPx senzor.

Kdy konkrétně se na evropském trhu oficiálně objeví první přístroje od Xiaomi, zatím není jasné. V minulosti, díky snaze některých dovozců, bylo již možné vybírat z omezeného množství smartphonů tohoto výrobce i na tuzemském trhu. To je příklad i zmiňovaného Xiaomi MI2S. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám