Hlavní obsah

Na extrémně odolnou konstrukci lákají už i levné smartphony

Novinky, ort

Moderní telefony nelákají pouze oslnivým displejem a špičkovým výkonem. Na trhu je celá řada modelů, jež sázejí na úplně jiné přednosti. Například vysokou odolnost, díky níž dokážou bez újmy přežít i velmi nešetrné zacházení. Stále častěji se s takovými přístroji setkáváme také v segmentu těch cenově nejdostupnějších modelů.

Foto: archív výrobce

Aligator RX700 eXtremo

Článek

Příkladem budiž dvě novinky od společnosti Aligator, které se na pultech obchodů objevily v průběhu letošního léta. Podnik, který se proslavil především výrobou obyčejných tlačítkových mobilů pro seniory, se u modelů RX600 eXtremo a RX700 eXtremo snaží zaujmout v první řadě odolnou konstrukcí.

Oba telefony tak splňují certifikaci IP68. Jsou tedy vodotěsné a mohou být ponořeny do hloubky až dvou metrů po dobu 30 minut. Přístroje se navíc chlubí kovovými bočnicemi ze zinkové slitiny, pogumovanými zády a boky či zkosenými rohy pro lepší absorpci otřesů a pádů. Smartphony by si tak měly nechat líbit i velmi nešetrné zacházení.

Foto: archív výrobce

Aligator RX600 eXtremo

Duální fotoaparát nechybí

Aligator RX700 eXtremo láká na 5,7palcový displej. Rozlišení tohoto dotykového panelu, který je chráněn odolným sklem Panda, je 1440 x 720 obrazových bodů. Standard Full HD je výsadou až dražších přístrojů.

Čtyřjádrový procesor modelu RX700 eXtremo je podpořen 3 GB operační paměti a 32GB úložištěm, které je možné rozšířit pomocí paměťových karet. Ve výbavě nechybí zadní duální fotoaparát s rozlišením 16 Mpx + 16 Mpx či přední 5Mpx kamera.

Foto: archív výrobce

Aligator RX700 eXtremo

Horší výbava, atraktivnější cena

Výbava modelu RX600 eXtremo je odlehčená, díky čemuž si zachovává i příznivější cenovku. Tato verze nabídne 5,2palcový displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů, čtyřjádrový procesor, 2 GB operační paměti, 16GB úložiště s podporou paměťových karet, duální zadní fotoaparát 13 Mpx + 0,3 Mpx a přední selfie kameru s rozlišením 5 Mpx.

Aligator RX700 eXtremo se v tuzemských obchodech prodává za 4200 Kč, odlehčená verze RX600 eXtremo pak případné zájemce vyjde ještě levněji – konkrétně na 3500 korun.

V nabídkách českých prodejců je možné nalézt ještě levnější telefony s extrémně odolnou konstrukcí. Za částky okolo tří až tří a půl tisíce korun nabízí své vlastní smartphony například společnosti Cubot, Doogee či Blackview. Zpravidla jde nicméně o starší modely, u kterých cenovka postupem času spadla.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Co umějí extrémně odolné mobily

Moderní telefony nelákají pouze oslnivým displejem a špičkovým výkonem. Na trhu je celá řada modelů, jež sázejí na úplně jiné přednosti. Například vysokou...

Výběr článků

Načítám