Hlavní obsah

Microsoft ukázal nový smartphone. Lákat bude především nízkou cenou

Novinky, zgl

Společnost Microsoft ukázala první smartphone řady Lumia, který již nenese název Nokia. Novinka s číselným označením 535 láká na velký dotykový displej, kvalitní fotoaparát a relativně výkonný hardware. Přitom cena by se měla pohybovat okolo čtyř tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Lumia 535Video: Microsoft

 
Článek

Lumia 535 je vybavena pětipalcovým IPS displejem, který nabízí poměr stran 16 : 9 a rozlišení qHD, tedy 960 x 540 obrazových bodů. Dotykový panel je proti poškození tradičně chráněn odolným sklem Gorilla Glass 3.

Srdcem telefonu je s ohledem na cenu poměrně výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 200 s frekvencí 1,2 GHz. Do vínku dostala novinka dále 1 GB operační paměti a 8GB úložný prostor. Nechybí ani slot pro paměťové karty, který podporuje až 128GB microSD karty.

Foto: archív výrobce

Lumia 535

Dalším lákadlem přístroje mají být fotoaparáty. Kromě pětimegapixelového snímače s automatickým ostřením a bleskem na zadní straně má totiž přístroj pětimegapixelový fotoaparát také na čelní straně pro selfie a videohovory.

Lumia 535 bude pracovat pod operačním systémem Windows Phone 8.1 a Microsoft smartphone vybaví tradičně celou řadou dalších aplikací. Řeč je například o kancelářských aplikacích Word, Excel, PowerPoint či OneNote.

„Inovace by měly být dostupné každému a my tak činíme skrze bezplatnou integraci těch nejlepších služeb od Microsoftu, díky 5Mpx širokoúhlému přednímu fotoaparátu a rozměrnému 5“ qHD displeji – to vše za dostupnou cenu,“ podotkla Jo Harlow, viceprezidentka společnosti Microsoft pro oblast telefonů.

Foto: archív výrobce

Lumia 535

Konkrétní cenu novinky však neprozradila. Přístroj by se měl však prodávat za cenu okolo 110 eur (3000 Kč) bez daní a dotací. V tuzemských obchodech tak nejspíše bude přístroj nabízen za koncovou cenu okolo čtyř tisíc korun, a to v zářivě zelené, zářivě oranžové, bílé, tmavě šedé, azurové a černé barvě.

Kromě standardní Lumie 535 by se měla v prodeji objevit také verze pro dvě SIM karty. Ta se ale v ostatních parametrech ani vzhledu nebude nijak lišit od základní verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám