Hlavní obsah

Microsoft pracuje na chytrých hodinkách

Americká softwarová společnost Microsoft pracuje na chytrých náramkových hodinkách s počítačovými funkcemi. Informoval o tom server listu The Wall Street Journal (WSJ), který se odvolává na dodavatele podniku.

Foto: Reuters

Šéf Microsoftu Steve Ballmer

Článek

"Chytré hodinky kompatibilní se smartphony nebo dalšími elektronickými zařízeními by byly pro spotřebitele atraktivní," upozornil jeden z analytiků společnosti RBS. Chytré hodinky by mohly například přijímat textové zprávy nebo fungovat jako fotoaparát.

Některé firmy již nabízejí hodinky s různými vyspělými funkcemi, například s navigací. Například společnost Pebble Technology prodává hodinky, které se synchronizují s mobilním telefonem a vibracemi upozorňují spotřebitele na příchozí hovory, SMS zprávy či maily.

Podle dodavatelů zatím není jisté, zda Microsoft začne "chytré hodinky" skutečně vyrábět. Jeden z nich nicméně řekl, že firma pro prototyp hodinek požádala o displej s úhlopříčkou 1,5 palce (3,8 centimetru).

Hodinky chystá Samsung i Apple

Internetem již několik týdnů kolují spekulace o tom, že na hodinkách s operačním systémem iOS pracuje také společnost Apple. Jak se zdá, pozadu nezůstane ani Samsung. V rozhovoru pro agenturu Bloomberg to potvrdil šéf mobilní divize jihokorejského elektronického giganta Lee Young Hee.

Foto: Samsung

Samsung S9110

„Při přípravách na budoucnost pracujeme velmi tvrdě a hodinky rozhodně do těchto příprav patří. Pracujeme na nich již velice dlouho,“ prohlásil Lee. Žádné konkrétní informace o hardwaru, ceně či datu uvedení na trh zatím neprozradil.

Dá se ale předpokládat, že novinka bude umět telefonovat, posílat SMS zprávy, brouzdat po internetu a dostane některé funkce z vrcholných telefonů od Samsungu. Například technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text, ale také bezdotykové ovládání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám