Hlavní obsah

Levné smartphony mají co nabídnout, ukazuje Samsung s novými áčky

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samsung se bude už příští týden snažit zabudovat s novými vlajkovými loděmi, stejně tak ale zákazníky láká na levné smartphony. V letošním roce se například snaží zaujmout s novými telefony áčkové řady, konkrétně s modely Galaxy A71 a Galaxy A51.

Smartphony řady Galaxy A od společnosti SamsungVideo: archív výrobce

 
Článek

Jak již číselné označení napovídá, tím levnějším v nabídce je Galaxy A51. Za cenovku startující lehce pod hranicí 9500 Kč nabízí 6,5palcový Super AMOLED displej s rozlišením Full HD+ tedy 1080 x 2400 pixelů.

Displej Infinity-O zakrývá prakticky celou čelní stranu, v horní části je pouze průstřel pro čelní fotoaparát. Přímo v obrazovce je pak po vzoru prémiových modelů od tohoto jihokorejského výrobce integrována čtečka otisků prstů.

Samsung omylem ukázal Galaxy S20 ještě před premiérou

Mobil

V útrobách modelu Galaxy A51 se ukrývá osmijádrový čip, jehož jádra jsou rozdělena na dvě skupiny. Čtyři pracují při frekvenci 2,3 GHz a další čtyři pak při taktu 1,7 GHz. Do vínku dostal přístroj také 4 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Větším z představených modelů je s cenovkou 12 000 Kč Galaxy A71, neboť nabízí 6,7palcovou obrazovku. Použitá technologie zůstala stejná, což platí i v případě displejové technologie. Pracovní tempo u jednasedmdesátky udává osmijádrový čipset při aktu až 2,2 GHz. K dispozici má přístroj 6 GB operační paměti a 128 GB úložiště.

Foto: archív výrobce

Galaxy A51

Telefony Galaxy A71 a Galaxy A51 disponují čtyřmi fotoaparáty na zadní straně. U jednasedmdesátky má hlavní snímač rozlišení 64 Mpx, zatímco u měnšího bratříčka 48 Mpx, oba modely by přitom měly podle výrobce vynikat i při focení v horších světelných podmínkách.

Ultraširokoúhlý fotoaparát je vybaven objektivem se zorným úhlem 123°, což odpovídá perifernímu vidění lidského oka. Pokud to záběr vyžaduje, inteligentní funkce doporučí širokoúhlý režim a automaticky na něj přepne. Makroobjektiv dovede zaostřit na předměty i z velmi malé vzdálenosti. Plejádu fotoaparátů na zadní straně pak uzavírá objektiv se selektivní hloubkou ostrosti. Pro úplnost dodejme, že oba telefony mají vepředu 32MPx selfie kameru.

Telefony Galaxy A71 a Galaxy A51 se dodávají s bateriemi o kapacitě 4500 mAh, respektive 4000 mAh.

Foto: archív výrobce

Galaxy A71

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Na světě je první tablet s 5G připojením

Rychlý mobilní internet 5G je nejčastěji skloňován v souvislosti s chytrými telefony, využívat jej nicméně budou moci také počítačové tablety. První takový...

Výběr článků

Načítám