Hlavní obsah

Hacker ukradl údaje o dvou miliónech zákazníků Vodafonu v Německu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neznámý hacker získal přístup na jeden ze serverů mobilního operátora Vodafone v Německu a ukradl osobní data o zhruba dvou miliónech zákazníků. Zástupci firmy to oznámili ve čtvrtek.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Vodafone Deutschland, který je dceřinou společností britské Vodafone Group, má v Německu více než 32 miliónů zákazníků využívajících mobilní služby.

Článek

Hacker se dostal ke jménům zákazníků, adresám a údajům o bankovních účtech. Hesla nebo bezpečnostní čísla ale nezískal. Podle společnosti není možné, že by mu údaje k něčemu mohly být.

„Tyto údaje lze stěží použít k získání přímého přístupu na bankovní účty dotčených klientů,” uvedla podle agentury Reuters společnost v prohlášení.

Útok provedl administrátor spolupracující firmy 

Zástupci Vodafonu Deutschland sdělili, že útok provedl administrátor počítačové sítě, který pracoval pro jinou společnost spolupracující s Vodafonem. Jeho totožnost ale zatím není známa, uvedla agentura AP.

Společnost na vyšetřování případu spolupracuje s policií. Také uzavřela cesty, kterými se hacker k jejím serverům dostal. Zákazníky přitom varovala, aby si dávali pozor na nevyžádané e-maily nebo telefonáty od lidí, kteří by mohli chtít ukradené údaje zneužít.

Vodafone Deutschland, který je dceřinou společností britské Vodafone Group, má v Německu více než 32 miliónů zákazníků využívajících mobilní služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám