Hlavní obsah

Extrémně rychlé nabíjení a špičkový výkon. Honor odhalil svůj nejlepší smartphone

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číslo deset ponese nová vlajková loď společnosti Honor mezi chytrými telefony. Novinka, která si odbyla ve čtvrtek premiéru v domovské Číně, láká na špičkový výkon, elegantní vzhled, extrémně rychlé nabíjení a prémiový duální fotoaparát.

Foto: archív výrobce

Honor 10

Článek

Honor 10 sází na moderní displeje s poměrem stran 18:9, protáhlý dotykový panel díky s úhlopříčkou 5,84 palce tedy zakrývá velkou část přední plochy, rámečky jsou velmi tenké. V horní části je displej vykrojený, podobně jako u konkurenčního iPhonu X či sesterského modelu Huawei P20.

Právě se smartphonem P20 sdílí novinka od společnosti Honor celou řadu prvků výbavy: v útrobách ukrývá procesor Kirin 970, který je aktuálně tím nejvýkonnějším čipem v nabídce výrobce, a doplněn je 6 GB operační paměti a 128GB úložným prostorem.

Slot pro paměťové karty zmizel

Slot pro paměťové karty tentokrát chybí, ale s ohledem na kapacitu úložného prostoru to bude vadit málokomu. V prodeji se nicméně objeví i odlehčená verze s 64GB úložným prostorem, u které by absence slotu již mohla některým uživatelům vadit.

Foto: archív výrobce

Honor 10

Foto: archív výrobce

Honor 10

Jedním z lákadel nové vlajkové lodi má být také duální fotoaparát na zadní straně. Oba senzory spolupracují dohromady, jeden snímač se tak u smartphonu stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu. Toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. Když oba fotoaparáty spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů.

Hlavní fotoaparáty na zadní straně mají rozlišení 16 a 24 megapixelů a jsou napojeny na objektivy se světelností f/1.8. Přední fotoaparát nabízí také rozlišení 24 megapixelů. Všechny senzory mimochodem spravuje umělá inteligence, která se například stará o volbu scény a další funkce fotoaparátu.

Sluchátkový konektor nechybí

Potěšující je také to, že výrobce nezapomněl na rozdíl od většiny konkurentů na sluchátkový konektor. Napevno zabudovaný akumulátor má kapacitu 3400 mAh a podporuje rychlé nabíjení, z nuly na 50 % by se měl přístroj dostat s dodávanou nabíječkou za pouhých 25 minut.

Foto: archív výrobce

Honor 10

Honor 10 byl zatím oficiálně uveden pouze na čínském trhu, evropskou premiéru má mít až v polovině května. Výbava bude nicméně - podle zkušeností z minulých let - totožná jako u čínské verze, navíc přibude pouze podpora evropských LTE sítí, aby tuzemští zákazníci mohli pracovat s rychlým mobilním internetem.

Cena v Číně je 2999 CNY (cca 10 000 Kč) v případě 128GB verze, za 64GB provedení pak případní zájemci zaplatí 2599 CNY (cca 8500 Kč). Na tuzemském trhu budou ceny ale pochopitelně vyšší, neboť se k nim musí přičíst náklady na dovoz a DPH - i tak by se měly pohybovat ve velmi příjemné hladině, pravděpodobně mezi 13 a 15 tisíci korunami.

Foto: archív výrobce

Huawei P20

Foto: archív výrobce

Huawei P20

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám