Hlavní obsah

Dvě velikosti a rychlé aktualizace. Nové Pixely se měří s nejlepšími smartphony

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před letošními Vánocemi se bude snažit společnost Google nalákat na dva nové smartphony z vlastní produkce. Oba Pixely sází na rychlé aktualizace operačního systému Android, lišit se budou především velikostí obrazovky. Konkurovat chtějí těm nejlepším mobilům na trhu.

BEZ KOMENTÁŘE: Pixel 3 a Pixel 3 XLVideo: archív výrobce

 
Článek

Novinky se jmenují Pixel 3 a Pixel 3 XL. Menší trojka sází na kombinaci kovu a skla. Přední i zadní stranu smartphonu kryje odolné sklo Corning Gorilla Glass 5, obě tyto části pak spojuje kovový rámeček. Celkově je konstrukce kvalitnější než u předchůdce, dokazuje to i vyšší odolnost proti vodě a prachu IP68, dvojka se totiž chlubila pouze IP67.

Úhlopříčka telefonu narostla na 5,5 palce z původních pěti palců. Rozměry ale zůstaly takřka totožné s předchůdcem, neboť protáhlý dotykový panel nabízí úhlopříčku 18:9. Rozlišení je 2280 x 1080 pixelů, jde tedy o Full HD+ standard. OLED panel je stejně jako u celé řady konkurentů v horní části vykrojený, aby rámečky byly co možná nejtenčí.

Foto: archív výrobce

Porovnání velikosti obou nových Pixelů

O výkon telefonu se stará osmijádrový procesor Snapdragon 845, který aktuálně patří k tomu nejvýkonnějšímu na trhu. Tento čip má k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB nebo 128GB úložný prostor. Slot pro paměťové karty byste u novinky bohužel hledali marně.

Na rozdíl od celé řady konkurentů výrobce nevsadil na duální fotoaparát, na zadní straně tak nalezneme pouze jeden objektiv. Senzor s rozlišením 12,2 Mpx se chlubí optickou stabilizací a světelností f/1.8. Video lze nahrávat až v rozlišení 4K, nechybí ani zpomalené záběry až 240 FPS v HD rozlišení, případně 120 FPS ve standardu Full HD.

Foto: archív výrobce

Na zadní straně je jeden fotoaparát

Google Pixel 3 XL vychází svým designem z menší trojky, jak už samotný název napovídá, je ale o něco větší. Dotyková obrazovka, která je opět vykrojená v horní části, má úhlopříčku 6,3 palce a nabízí rozlišení 2960 x 1440 obrazových bodů, což je citelně více než u menší trojky.

Hardwarové součástky jsou prakticky totožné, v útrobách tedy nalezneme čip Snapdragon 845 v kombinaci se 4 GB operační paměti. Opět je k dispozici 64GB a 128GB úložný prostor, narostla však kapacita akumulátoru na 3430 mAh.

Ceny ani dostupnost novinek pro tuzemský trh nebyly stanoveny.

Foto: archív výrobce

Pixel 3

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám