Hlavní obsah

Co budou umět iPhony? Apple letos nabídne tři nové modely

Novinky, mif
Cupertino

Už příští týden v úterý by měla vypuknout velká tiskovka společnosti Apple, na které budou hrát prim podle očekávání nové iPhony. Internetem přitom koluje už řada spekulací, podle kterých by novinky měly být hned tři. A velký důraz u nich bude kladen na kvalitu zabudovaných fotoaparátů.

Apple iPhone XS a XS MaxVideo: archiv výrobce

 
Článek

Společnost Apple zatím příchod nových iPhonů nepotvrdila. V pozvánce pouze tvrdí, že na letošní akci budou hrát prim inovace. Barevné logo nakousnutého jablka dává také tušit, že se výrobce zaměří na design chystaných novinek – zadní strana telefonu by se měla nabízet v nových barevných kombinacích a designech.

Podle listu The Wall Street Journal podnik s logem nakousnutého jablka plánuje u nové generace chytrých telefonů zapracovat také na kvalitě fotoaparátů. To nejlepší provedení se má chlubit trojitým objektivem, zbylé dvě novinky pak dvojitým.

Apple iPhone XR Video: archiv výrobce

To jinými slovy znamená, že pokročilou duální optiku dostane i nástupce nejlevnějšího iPhonu XR. Ten má přitom v současnosti na zadní straně pouze jeden objektiv.

Nejlevnější iPhone má být proti dvěma dražším bratříčkům stále ještě vybaven LCD displejem. Pokročilejší technologii OLED, která nabízí živější podání barev a lepší pozorovací úhly ve srovnání se standardem LCD.

Na bližší informace o telefonech si budeme muset počkat až do úterý. Velká tiskovka společnosti Apple odstartuje v 19 hodin středoevropského času v Steve Jobs Theater v Cupertinu.

Co umí nové iPhony

Aktuálně nabízené iPhony XS a XS Max mají úhlopříčky 5,8 a 6,5 palce, iPhone XR má pak 6,1palcovou obrazovku. Proti loňské vlajkové lodi s římskou číslovkou deset v názvu citelně u všech novinek narostl výkon. Čip navíc podporuje strojové učení v reálném čase.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Zleva: iPhone XS a XS Max

Foto: Aly Song, Reuters

Nový iPhone XS

To v praxi bude využito například pro nejrůznější hry v rozšířené realitě. Namíříte fotoaparát například na desku stolu a na displeji telefonu uvidíte virtuální předměty, které na ní budou ležet. Hrát tímto způsobem bude možné nejrůznější hry, a to i ve více lidech.

Vylepšení se u modelů XS a XS Max dočkaly také fotoaparáty, u těchto novinek jsou momentky pořizovány ve spolupráci se systémem umělé inteligence. Díky tomu dovede jablečný smartphone například sám poznat, že fotí v protisvětle, a složit snímek z několika expozic tak, aby vypadal co možná nejlépe a bylo v něm co nejvíce detailů. Na zadní straně je umístěna duální optika, přičemž každý senzor má rozlišení 12 megapixelů.

Více se o všech třech nových iPhonech dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám