Hlavní obsah

České ceny nových iPhonů odtajněny

Novinky, ort

Prakticky okamžitě po ukončení středeční tiskové konference, na které byly k vidění nové chytré telefony iPhone 7 a 7 Plus, byly na oficiálních českých stránkách společnosti Apple zveřejněny ceny obou novinek pro tuzemský trh.

Nové iPhony 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

Nejlevněji vyjde iPhone 7 s 32GB úložným prostorem, za který zájemci zaplatí 21 190 Kč. 128GB verze pak bude stát 24 390 Kč a nejlepší 256GB variantu si americký počítačový gigant cení na 27 590 Kč.

Ceny většího modelu 7 Plus jsou již tradičně o několik tisíc vyšší. Za 32GB úložiště si obchodníci naúčtují 24 990 Kč, za 128GB verzi pak 28 190 Kč a nejdráž vyjde logicky 256GB varianta – u ní se cenovka přehoupla přes pomyslnou hranici 30 tisíc korun, stojí přesně 31 390 Kč.

Obě sedmičky bude možné předobjednat již tento pátek, první vlna prodejů pak v zahraničí začne 16. září. V České republice však nové smartphony s logem nakousnutého jablka budou dostupné až o týden později, tedy v pátek 23. září.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

IPhone 7

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

IPhone 7 Plus

Stejná velikost, vyšší výkon

IPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Konstrukce se nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připravené na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový iPhone 7 Plus

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Marketingový ředitel Applu Phil Schiller ukazuje, co dovede duální fotoaparát u nového iPhonu 7 Plus.

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus. U ní se tak na zadní straně pyšní hned dva objektivy, i se senzorem vepředu má tak plusko dohromady tři fotoaparáty. Díky tomu by měla pořizovat daleko kvalitnější momentky.

Nové iPhony přišly o sluchátkový konektor. I když to může být považováno za nedostatek, Apple alespoň vylepšil zabudované reproduktory, nově jsou stereofonní. Jeden bude nad displejem, druhý pak pod ním. V režimu na šířku si tak uživatelé skutečně vychutnají stereofonní zvuk.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 7 a 7 Plus

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Oba nové iPhony vedle sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám