Hlavní obsah

Ceny telefonů s operačním systémem letos klesnou ke dvěma tisícům korun

Chytré mobilní telefony s operačním systémem by mohly v letošním roce klesnout s cenou až zhruba na 100 USD (cca 2014 Kč). Odhaduje to čínský výrobce mobilů ZTE. Tradiční zástupci chytrých mobilů jako iPhone či BlackBerry přitom dnes stojí v Americe přes pět tisíc korun a v Čechách dokonce ještě dvakrát více.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čínský ZTE, který s levnými modely zabodoval na mladých trzích, chce úspěch zopakovat na trhu s chytrými telefony. Podnik proto zkusí přijít na trh s novým modelem za tři tisíce korun, uvedli v pondělí jeho manažeři.

Chytré telefony pracují s operačním systémem a umožňují lidem prohlížet internet, odesílat elektronickou poštu a pracovat s různými softwarovými aplikacemi na barevném displeji. Bližší informace o přístroji ale firma nechtěla prozradit.

Společnost předpokládá, že mobil začne dodávat na trh v červnu a že by ho mohla prodávat i v zahraničí. Nyní ho vyvíjí pro čínského operátora China Unicom.

Levný chytrý mobil připravuje i Nokia

Levný mobilní telefon s operačním systémem plánuje letos uvést do prodeje také největší světový výrobce, společnost Nokia. Na trhu by se měl objevit před koncem roku za cenu 2500 Kč.

Ke snížení cen chytrých telefonů přispěje také nárůst jejich prodeje. Podle agentury Reuters stoupne letos globální odbyt mobilů o 10,8 procenta na 1,263 miliardy kusů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám