Hlavní obsah

Cena hraje prim. HTC zkouší uspět s novým mobilem

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dvou letech by se mohlo zdát, že HTC na chytré telefony zanevřelo a místo nich se soustředí čistě na systémy pro virtuální realitu. Opak je ale pravdou – po více než 20 měsících mobilního půstu podnik představil nový smartphone. Model Wildfire X se bude snažit zaujmout především příznivou cenou.

Foto: archív výrobce

Wildfire X

Článek

V současnosti jsou na pultech obchodů k mání pouze starší smartphony od HTC. Příkladem budiž model U Ultra, který i díky integraci dvou displejů patřil v roce 2017 k naprosté špičce. V současnosti se však vyprodává za pár tisíc korun.

Uspět na mobilním trhu se však HTC snaží nyní znovu se smartphonem Wildfire X. jeho základem je osmijádrový procesor Mediatek MT6762, který dovede pracovat rychlostí až 2 GHz. Do vínku dostal telefon dále 3 GB operační paměti a 32GB úložiště. V prodeji se nicméně objeví také výkonnější varianta se 4GB pamětí a 128GB úložištěm.

Foto: archív výrobce

Wildfire X

Dotyková plocha má úhlopříčku 6,22 palce a rozlišní HD+. Celý přístroj působí poměrně kompaktním dojmem, neboť displej má jen velmi tenké rámečky, přesně podle současných módních trendů.

Ve výbavě telefonu jsou hned čtyři fotoaparáty, tři z nich se přitom ukrývají na zadní straně, což není v této cenové kategorii vůbec obvyklé. Hlavní senzor má rozlišení 12 MPx, doplňuje jej 8MPx kamera s dvojnásobným optickým zoomem a třetí 5MPx senzor slouží k měření hloubky ostrosti. Přehlídku kamer uzavírá čelní fotoaparát s rozlišením 8 MPx.

Wildfire X je prozatím určen výhradně pro Indii. Pokud o něj bude zájem, mohl by se nicméně prodávat i na dalších světových trzích, pravděpodobně i v Evropě. Základní provedení stojí v Indii v přepočtu zhruba 3600 Kč, za větší paměť si případní zájemci připlatí tisícovku.

Foto: archív výrobce

HTC U Ultra

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám