Hlavní obsah

Asus nejspíš připravuje klon mobilu Samsung Omnia

Novinky, Miloslav Fišer

Na zahraničním diskusním serveru mobile01.com se objevila fotografie, která odhaluje poslední novinku společnosti Asus. Komunikátor s operačním systémem Windows Mobile je až nápadně podobný právě představené novince s názvem Samsung Omnia. Ta se považuje za jednoho z největších konkurentů nového iPhonu 3G od Applu.

Článek

Přestože Asus odmítá v současnosti o novém mobilním telefonu poskytovat jakékoliv informace, na zahraničním serveru mobile01.com se kromě osudové fotografie vyskytly i první možné hardwarové specifikace.

Velký dotykový displej s rozlišením 800x480 pixelů by měl být podpořen procesorem Intel PXA310 s frekvencí 624MHz.

:. Telefon by měl disponovat 5 Mpx fotoaparátem. Zdroj: wmpoweruser.com

Dále by měl telefon disponovat operační pamětí o kapacitě 128 MB a úložným prostorem s velikostí 1 GB, kterou bude možné dále rozšířit pomocí paměťových karet. Chybět by neměl ani integrovaný navigační modul GPS.

Co umí Samsung Omnia
Jihokorejský Samsung přinesl na český trh nový model takzvaného chytrého telefonu Omnia s dotykovým displejem, který se podobá telefonu iPhone od americké firmy Apple. :. Samsung OmniaOmnia usnadní přístup z mobilu na internet, funguje jako hudební přehrávač a díky velkému displeji umožňuje i přehrávání videa. Její fotoaparát má pět megapixelů. Přístroj pracuje s operačním systémem Windows Mobile od Microsoftu.

Reklama

Výběr článků

Načítám