Hlavní obsah

Apple ukáže tři nové iPhony. Už příští měsíc

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple zatím drží všechny informace pod pokličkou, nicméně už příští měsíc by si, stejně jako v minulých letech, měly odbýt premiéru nové jablečné smartphony. Apple se navíc podle neoficiálních informací chystá uvést hned tři iPhony najednou.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Je takřka jisté, že Apple letos ukáže dva následovníky osmiček. Ty buď ponesou písmenko S v názvu, nebo rovnou číslici devět. Více se toho zatím o nich neví.

Třetím odhaleným modelem by měla být další generace modelu iPhone SE. Právě ta budí v poslední době největší pozornost. Nový iPhone SE 2 by měl stále sázet na kompaktní rozměry, ale měl by se více podobat loňskému iPhonu X.

Foto: archív výrobce

Všechny tři nové iPhony vedle sebe.

Připomeňme, že ten má bezrámečkový displej. Rámečky okolo dotykového panelu jsou totiž tak tenké, že to na první pohled vypadá, jako by tam nebyly žádné.

V podstatě tedy půjde o zmenšeninu modelu iPhone X. Jak se totiž v historii ukázalo už několikrát, o kompaktní telefony má stále ještě celá řada zákazníků zájem, a i při pohledu na nabídku konkurence jde o velmi nedostatkové zboží, výrobci se totiž stále častěji při návrhu nových zařízení kloní k větším úhlopříčkám.

Zástupci společnosti Apple samozřejmě žádné informace o novinkách nepotvrdili. Počkat si tak budeme muset až do září, kdy by si nové telefony měly odbýt premiéru.

Nová verze iOS

Jisté je nicméně to, že společně s novými iPhony přijde také velká aktualizace operačního systému iOS, která ponese pořadové číslo 12. Ta bude kromě jablečných telefonů určena také pro iPady.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Operační systém iOS 12

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Operační systém iOS 12

Hlavní výhodou nové verze by mělo být svižnější pracovní tempo. Například spouštění aplikací se má v novém operačním systému zrychlit až o 40 %, a fotoaparátu dokonce až o 70 %.

Fanoušci této platformy se mohou těšit na celou řadu dalších užitečných vychytávek. Například program Zprávy přinese nový postranní panel, CarPlay bude podporovat navigace třetích společností a virtuální asistentka Siri bude chytřejší a také samostatnější, aby jí uživatel nemusel všechno říkat.

Více se o novém operačním systému iOS 12 a dalších softwarových novinkách dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám