Hlavní obsah

Alcatel 1S zamířil do prodeje. Vyplatí se ale počkat

Novinky, ort

V Česku a dalších evropských státech se začal tento týden oficiálně prodávat nový Alcatel 1S. Ten je jedním z nejlevnějších nových přístrojů v nabídce společnosti TCL Communication, která je výrobcem chytrých telefonů značky Alcatel. Kvůli atraktivní cenovce se však případní zájemci musí smířit s celou řadou kompromisů, už příští týden se přitom začne prodávat lépe vybavený bratříček.

Foto: archív výrobce

Alcatel 1S

Článek

Alcatel 1S stojí 2690 Kč a výrobce s ním cílí na méně náročné uživatele. Atraktivní cena totiž víceméně odpovídá výbavě telefonu.

Konkrétně přístroj pohání osmijádrový procesor v kombinaci se 3 GB operační paměti. Integrované 32GB úložiště lze rozšířit pomocí MicroSD karty. Displej nabízí úhlopříčku 5,5 palce, rozlišení HD+ a poměr stran 18:9. Zadní strana smartphonu je pak vyvedena v černé, modré, růžové či zlaté barvě s efektem kartáčovaného kovu.

Alcatel 1S nabídne hlavní duální fotoaparát s rozlišením 13 a 2 Mpx, přičemž sekundární kamera slouží ke změně hloubky ostrosti. Fotoaparát dokáže automaticky rozeznat scénu díky umělé inteligenci. Samozřejmostí je snímač otisků prstů či software na rozpoznávání obličeje.

Lepší výbava, ale vyšší cena

Už příští týden se nicméně začne oficiálně prodávat Alcatel 3 (2019), který nabídne lepší parametry i vyšší výkon, jak už koneckonců napovídá vyšší číselné označení. Případní zájemci však musí logicky počítat s vyšší cenovkou, ta byla nastavena na 4990 Kč.

Foto: archív výrobce

Alcatel 3

Pracovní tempo trojky udává osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon v kombinaci se 4 GB operační paměti. K dispozici je interní úložiště s kapacitou 64 GB. Kromě větší obrazovky tedy tento model nabídne také vyšší výkon než jednička.

Telefon je vybaven 5,9palcovým displejem s rozlišením HD+ a poměrem stran 19,5:9. Dotyková plocha přitom zabírá 88 % čelní strany telefonu. Také u tohoto modelu nalezneme hlavní fotoaparát s umělou inteligencí, jde o duální optiku s rozlišením 13 a 5Mpx.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám