Hlavní obsah

Honor zkrátil čekání na vlajkovou loď. Ukázal odlehčený model

Novinky, ort

Už tento týden v úterý si má odbýt premiéru nová vlajková loď mezi chytrými telefony značky Honor. Čínský výrobce se však rozhodl fanouškům čekání na nový top model trochu zkrátit, a ještě předtím ukázal odlehčenou verzi s přídomkem Lite v názvu. Ta se již rovnou začala prodávat.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Lite

Článek

Honor 20 Lite je předzvěstí nové vlajkové lodi s pořadovým číslem 20. V tuto chvíli bohužel není jasné, zda chystaná novinka bude vypadat stejně jako odlehčená verze Lite.

I tento model si zaslouží nicméně pozornost, neboť díky příznivější cenovce má šanci oslovit širší skupinu lidí. V tuzemských obchodech se totiž verze Lite prodává za méně než 7000 Kč. Na poměry střední třídy je přitom výbava více než atraktivní.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Lite

Smartphone má 6,21palcový displej, který zakrývá prakticky celou čelní stranu. Poměr dotykové plochy k celému tělo je 90 %, což je zásluha tenkých rámečků. Obrazovka nabízí rozlišení Full HD+, tedy 2340 x 1080 bodů. Vyzdvihnout si zaslouží také technologie LTPS, díky které by měly být zobrazované barvy velmi věrné.

Pracovní tempo udává osmijádrový procesor Kirin 710, který je vyráběný 12nm technologií. Polovina jader je u tohoto čipu taktována na 2,2 GHz, druhá polovina pak na 1,7 GHz. Telefon má k dispozici 4 GB operační paměti a 128GB úložiště, samozřejmostí je slot pro paměťové karty.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Lite

Akumulátor nabízí kapacitu 3400 mAh, nechybí ani čtečka otisků prstů, která je umístěná na zadní straně.

Vedle čtečky otisků prstů se pak pyšní trojitý fotoaparát. Jeho základem je 24 Mpx (f/1.8) hlavní fotoaparát pro každodenní běžné snímky, dále je pak k dispozici 8 Mpx (f/2.4) ultraširokoúhlý fotoaparát pro focení krajiny či architektury a 2 Mpx (f/2.4) snímač pro snímání hloubky ostrosti. Vepředu se pak nachází 32 Mpx (f/2.0) kamera.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Lite

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám