Hlavní obsah

Unikátní mobil s otočnou kamerou přijde s levnější posilou

Novinky, ort

Společnost Samsung se vedle prémiových smartphonů řady S snaží nalákat uživatele také na cenově dostupnější modely z řady A. Mezi nimi vyčnívá především chytrý telefon Galaxy A80, který láká na otočnou kameru. Co nabídnout má nicméně i levnější posila.

Představení nových smartphonů řady Galaxy AVideo: archív výrobce

 
Článek

Galaxy A80 představuje aktuálně to nejlepší, co je v řadě A možné zakoupit. Kromě solidního výkonu láká tento přístroj také na výsuvnou konstrukci, díky níž je možné otočit zadní fotoaparát směrem dopředu.

Daní za lepší výbavu je nicméně u osmdesátky vyšší cena. Případné zájemce vyjde na 16 999 Kč.

Galaxy A80Video: Archiv výrobce

Jde to i levněji

To další tři novinky, které také spadají do řady A, jsou citelně levnější. Řeč je například o modelu Galaxy A70. Ten je vybaven 6,7palcovým displejem Infinity-U s poměrem stran 20:9.

U tohoto modelu je lákadlem hlavní trojitý fotoaparát. Základní senzor s rozlišením 32 MPx je doplněn o 5Mpx objektiv, ten pak dovoluje nastavit hloubku ostrosti ještě před focením i po něm, takže si můžete zvolit, co chcete na fotce zdůraznit. Trojlístek fotoaparátů na zadní straně uzavírá ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 8 Mpx.

Vepředu se pak nachází kamera s rozlišením 32 MPx.

Foto: archív výrobce

Galaxy A70

Seznam v kapse

Další novinkou je pak telefon Galaxy A40, který staví na displeji Infinity-U s úhlopříčkou 5,9. Čtyřicítka je vybavena dvojitou kamerou, která umožňuje snímání v širokém úhlu až 123°. Nechybí umělá inteligence, která se stará o správné nastavení obrazové scény.

Zajímavá je také vylepšená verze z limitované edice, která obsahuje předinstalované aplikace od společnosti Seznam.cz. Díky tomu se stačí uživatelům jednou přihlásit, načež získají přístup ke všem službám, které jsou zvyklí používat.

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

Foto: Seznam.cz

Samsung Galaxy A40 v edici Seznam.cz

Nejmenší displej, nejnižší cena

Trojlístek nových smartphonů od Samsungu uzavírá nejlevnější model Galaxy A20e, který nabízí ze všech nejmenší displej – konkrétně úhlopříčka panelu Infinity-V dosahuje 5,8palce. Navzdory příznivější cenovce nechybí technologie 15W rychlého nabíjení, akumulátor nabízí kapacitu 3000 mAh. K dispozici bude celá plejáda barev – počítá se s provedením v černé, bílé, modré a oranžové barvě.

Galaxy A20e vyjde na 4999 Kč. Vyšší model Galaxy A40 stojí 6499 Kč, a to ve standardní i limitované seznamácké verzi. Nejdráž pochopitelně vyjde ze třech představených novinek Galaxy A70, za něj případní zájemci zaplatí 10 499 korun.

Ve videu v úvodu tohoto článku můžete vidět také modely Galaxy A30 a A50. Ty však tak úplně nové nejsou, neboť si premiéru odbyly již na konci února na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně.

Foto: archív výrobce

Galaxy A20e

Foto: archív výrobce

Galaxy A20e

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám