Hlavní obsah

Počet návštěvníků webů z mobilu loni stoupl o půl milionu

Počet českých uživatelů, kteří navštěvují webové stránky pomocí mobilního telefonu, se loni v prosinci meziročně zvýšil o více než půl milionu na 4,3 milionu. Proti listopadu vzrostl o 0,6 procenta. Češi si na mobilech v prosinci prohlédli celkem 2,4 miliardy webových stránek. Rostl také počet uživatelů klasických počítačů. Vyplývá to z výsledků měření NetMonitor.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Počet uživatelů klasických počítačů se ve srovnání s prosincem 2017 zvýšil o 200 000 na sedm milionů lidí, kteří si prohlédli celkem 13,4 miliardy stránek. Počet návštěvníků z tabletů se snížil zhruba o 20 000 na 1,685 milionu.

V období vánočních svátků se zvýšila mobilní návštěvnost webů zabývajících se cestováním a prodejem zájezdů o 180 procent. Stoupla také návštěva zájmových serverů, a to o pět až 20 procent. Návštěvnost komunitních webů, ke kterým patří mimo jiné seznamky, se v prosinci zvýšila o tři procenta z mobilů a o šest procent z tabletů.

Návštěvnost sportovních webů se v prosinci díky akcím, jako byl světový pohár v lyžování, biatlonu či skocích na lyžích, zvýšila na mobilních telefonech o více než 204 000 uživatelů. Rostl také zájem o mužské magazíny o životním stylu.

V roce 2017 bylo v Česku 14,5 milionu aktivních SIM karet.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám