Hlavní obsah

Žebříčku nejvýkonnějších mobilů s Androidem kraluje Huawei

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned první tři příčky v žebříčku nejvýkonnějších chytrých telefonů s operačním systémem Android za měsíc prosinec opanovávají přístroje společnosti Huawei. Konkurenční přístroje zůstávají až o několik tisíc bodů pozadu, jak dokazují výsledky benchmarkové utility AnTuTu.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate 20

Článek

První místo patří v prosincových statistikách modelu Huawei Mate 20, který získal 306 608 bodů. Paradoxně na druhém místě je model Mate 20 Pro, jenž má stejné hardwarové součástky, ale více operační paměti – 4 GB místo 6 GB. Ten získal 303 313 bodů.

Trojlístek nejvýkonnějších smartphonů s operačním systémem Android uzavírá Huawei Mate 20 X s 300 759 body.

Nejvýkonnější mobilní čipset

Společným jmenovatelem třech nejvýkonnějších mobilů je nový procesor Kirin 980. Ten představuje to nejvýkonnější z portfolia společnosti Huawei. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii.

Foto: archív výrobce

Kirin 980

Více se o tomto výkonném čipsetu, který mimochodem pracuje se systémem umělé inteligence, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Do žebříčku se dále dostaly modely Asus ROG Phone (296 726 bodů), OnePlus 6T (295 942 bodů) či OnePlus 6, který získal 295 435 bodů. Rozdíly ve srovnání s modely od společnosti Huawei tedy nejsou nijak propastné. Přehled dalších výkonných mobilů s Androidem naleznete v přehledu na konci článku.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Jak se boduje?

AnTuTu je využíváno v různých koutech světa v měření výkonu telefonů a tabletů. Tato aplikace je zajímavá především tím, že testy často dělají samotní uživatelé, vzorek nasbíraných dat tak nepochází pouze z jednoho konkrétního telefonu, ale v ideálním případě z tisíců různých přístrojů.

Z naměřených výsledků se pak dělá průměr, podle kterého se následně sestavuje tabulka s nejrychlejšími smartphony na světě.

Foto: repro AnTuTu

Deset nejrychlejších telefonů s Androidem podle AnTuTu

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám