Hlavní obsah

Původní iPhone 3GS se vrátí do prodeje. Stát bude 900 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru si chytrý telefon iPhone 3GS odbyl už v roce 2009, tedy před devíti lety. Apple jej tedy pochopitelně již dávno nenabízí. Jihokorejský operátor SK Telink se však rozhodl tento kousek mobilní historie vrátit na pulty obchodů. Nové, a ještě originálně zabalené iPhony 3GS navíc bude prodávat velmi levně.

Foto: Novinky

Apple iPhone 3GS

Článek

V době uvedení na trh představoval iPhone 3GS naprostou špičku, čemuž odpovídala i jeho cenovka. V tuzemských obchodech se na podzim roku 2009 smartphone prodával za necelých 20 000 Kč. Šlo přitom o verzi s 16 GB úložného prostoru, což byla na tehdejší dobu nadprůměrná hodnota.

Doba nicméně pokročila a v dnešní době je tento jablečný smartphone již dávno přežitý. Operátor SK Telink však při revizi skladu zjistil, že na skladě našel ještě několik originálně zabalených přístrojů, které se zkrátka neprodaly.

Foto: Novinky

Apple iPhone 3GS

Proto se rozhodl přístroje opět nabídnout do prodeje. Počítá se, že zájem budou mít především sběratelé. A to i kvůli tomu, že cena byla nastavena velmi rozumně. SK Telink bude za jeden iPhone požadovat pouze 44 tisíc wonů, tedy v přepočtu necelých 900 Kč.

Prodej odstartuje ještě před koncem června. Kolik kusů iPhonů 3GS je k dispozici, však operátor neprozradil.

Na špici potravinového řetězce

V roce 2009 byl iPhone 3GS tím nejlepším, co společnost Apple nabízela. Co vlastně znamená označení 3GS? Stejně jako u starší verze zkrátka představuje podporu rychlého 3G internetu. Přídomek S pak byl zkratkou anglického slova Speed, čímž chtěl výrobce upozornit na rychlost odezvy systému, která byla podle informací Applu až dvakrát vyšší.

Díky výkonnější baterii vydržel tento iPhone na jedno nabití 1,5krát tolik než varianta 3G. Bez elektrické zásuvky dokázal jablečný smartphone pracovat až 300 hodin. Hovorový čas činil 12 hodin, video mohli uživatelé na přístroji bez přerušení přehrávat 10 hodin a hudbu tehdy neskutečných 30 hodin.

Vylepšení se dočkal také integrovaný fotoaparát, který byl u předchozí verze u uživatelů často terčem kritiky. Fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpix nabízel automatické ostření. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám