Hlavní obsah

Nejmenší iPhone zlevnil na historické minimum

Novinky, ort

Hned ze tří iPhonů mohou vybírat zákazníci před letošními Vánocemi. Díky tomu starší modely citelně zlevňují. Například nejmenší model v nabídce amerického počítačového gigantu – iPhone SE – nyní zlevnil na historické minimum. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Apple iPhone SEVideo: Apple

 
Článek

Ještě na konci loňského roku se nejlevnější verze iPhonu SE prodávala v tuzemských obchodech za více než 11 000 korun. S koncem zimy však přístroj neustále zlevňoval, až nakonec cena spadla pod hranici deseti tisíc korun.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Apple iPhone SE

Prakticky celé prázdniny si pak přístroj držel cenovku okolo pomyslné hranice devíti tisíc korun. Aktuálně je však nejmenší jablečný smartphone možné zakoupit ještě levněji, podle Zboží.cz ceny startují na 7470 Kč.

Co umí iPhone SE

Model iPhone SE má čtyřpalcovou obrazovku s rozlišením 1136 × 640 obrazových bodů. Vzhledem je novinka prakticky k nerozeznání od stařičkého modelu 5S, který si odbyl premiéru už před čtyřmi roky.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE

Díky čtyřpalcové úhlopříčce se rozměry zařízení velmi zmenšily. Model s písmenky SE v názvu, což mimochodem znamená „Special Edition“ (speciální edice), tak logicky cílí na zákazníky požadující kompaktnější zařízení.

V útrobách kovového těla se nachází čip A9 s 64bitovou architekturou, který spolupracuje s koprocesorem M9.

Z další výbavy se sluší vyzdvihnout čtečku otisků prstů, integrovaný 4G/LTE modul pro příjem vysokorychlostního internetu, zabudovaný wi-fi adaptér s aktuálně nejrychlejším standardem 802.11ac či Bluetooth ve verzi 4.2. Nezapomnělo se ani na technologii NFC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám