Hlavní obsah

Prodejci hlásí vyprodáno. Nokia 3310 je stále nedostatkovým zbožím

Novinky, lez

Jedním z nejúspěšnějších mobilů letošního roku, alespoň co se celkových prodejů týče, bude pravděpodobně Nokia 3310. Nasvědčuje tomu alespoň aktuální stav v tuzemských i zahraničních obchodech. Jakmile přijdou nové modely na sklad, jsou prakticky okamžitě vyprodány.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Tento stav trvá již několik měsíců, novodobá Nokia 3310 se totiž začala prodávat už v červnu, ale od té doby je prakticky nedostupná – všechny přístroje se neohřejí na skladech prodejců více než den.

V nabídkách jednotlivých e-shopů se dočtete, že s naskladněním se počítá v nejlepším případě v horizontu týdne. Pokud ale zákazník neudělá předobjednávku, nejspíše na něj žádný přístroj nezbyde. Podobný scénář se totiž opakoval vlastně celý minulý měsíc.

Kapacity výrobních linek tohoto podniku jsou totiž evidentně citelně nižší, než je ve skutečnosti poptávka mezi zákazníky. Nic tedy nenasvědčuje tomu, že by se situace v následujících týdnech nějak dramaticky zlepšila.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Kromě odkazu na stejnojmenný legendární model, který se prodával na přelomu tisíciletí, láká reinkarnovaná novinka také na příznivou cenovku. To je patrně i jeden z hlavních důvodů, proč je nedostupná. Podle Zboží.cz ceny v tuzemských obchodech startují na 1590 Kč.

Nokia 3310 se značně změnila

Ve srovnání se svým předchůdcem se Nokia 3310 změnila doslova k nepoznání. Tytam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Po pravdě nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 × 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce), a navíc má i vyšší rozlišení – 240 × 320 pixelů.

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže natáčet i videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač, především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu.

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám