Hlavní obsah

Zájem o Nokii 3310 neutichá. Je beznadějně vyprodaná

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novodobá Nokia 3310 se začala prodávat už v červnu. Přestože první nápor zákazníků mají tedy prodejci již dávno za sebou, reinkarnovaný ikonický mobil je stále nedostatkovým zbožím. U celé řady prodejců je beznadějně vyprodaný. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Nokii 3310 má v nabídce několik desítek tuzemských obchodů, v drtivé většině z nich však není skladem. V nabídkách jednotlivých e-shopů se dá dočíst, že s naskladněním se počítá v nejlepším případě až zkraje příštího týdne.

Je však velmi pravděpodobné, že na skladě se další várka telefonů jen tak brzy neohřeje. Podobný scénář se totiž opakoval vlastně celý minulý měsíc, prakticky hned jak přístroje dorazily na prodejny, byly rozebrané dychtivými zákazníky.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Kromě odkazu na stejnojmenný legendární model, který se prodával na přelomu tisíciletí, láká reinkarnovaná novinka také na příznivou cenovku. To je patrně i jeden z hlavních důvodů, proč je nedostupná. Podle Zboží.cz ceny v tuzemských obchodech startují na 1589 Kč.

Nokia 3310 se značně změnila

Ve srovnání se svým předchůdcem se Nokia 3310 změnila doslova k nepoznání. Tytam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Popravdě, nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 × 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce), a navíc má i vyšší rozlišení – 240 × 320 pixelů.

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže natáčet i videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač, především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu.

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám