Hlavní obsah

Nejrychlejší mobilní internet měl v červenci T-Mobile

Nejrychlejší mobilní internet měl v červenci i přes jednoprocentní pokles T-Mobile s průměrem 34,1 Mbit/s. Překonal tak po několika měsících Vodafone, kterému rychlost LTE proti červnu klesla o pět procent na 33,3 Mbit/s. T-Mobile měl minulý měsíc nejrychlejší i 3G připojení s 8,8 Mbit/s. Na druhém místě bylo O2 s 8,1 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Rychlost v pevných sítích se proti předchozímu měsíci téměř nezměnila. Připojení přes xDSL zpomalilo o procento na 11,75 Mbit/s. Optické přípojky rovněž ubraly procento na průměrných 25,9 Mbit/s. Kabelový internet ale zaznamenal meziroční navýšení o čtvrtinu na 35,9 Mbit/s.

"S přibývajícími teplotami na teploměru jako by kolísání rychlosti stagnovalo. Od jara vidíme, že se drží v rovině, teď o prázdninách nepatrně klesá. Už nyní jsme zvědaví, jak dopadne druhá půlka prázdnin," uvedla mluvčí DSL.cz Pavla Gabrhelíková.

Připojení prostřednictvím bezdrátových sítí zpomalilo o tři procenta na průměr 13,6 Mbit/s. Rychlosti v jednotlivých sítích se pohybovaly od osmi do 23 Mbit/s.

Reklama

Výběr článků

Načítám