Hlavní obsah

Apple a Bosch spojí síly. Kvůli iPhonům

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navázat užší spolupráci se rozhodla společnost Apple s německým koncernem Robert Bosch GmbH. Naši západní sousedi budou pro amerického počítačového giganta dodávat součástky do iPhonů. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zástupci společností Apple a Bosch zatím spolupráci nepotvrdili. Podle Bloombergu je nicméně již ruka v rukávě, což agentuře potvrdil nejmenovaný zdroj blízký jednání obou podniků.

Bosch by měl pro iPhony vyrábět pohybové senzory. A to konkrétně pro novou generaci chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka, která bude oficiálně odhalena podle současných zvyklostí až ve druhé polovině letošního roku.

Mimochodem Bosch už nyní dodává do iPhonů senzory barometrického tlaku. Nyní však bude spolupráce daleko širší.

Apple chce více dodavatelů

Doposud pohybové senzory dodávala firma InvenSense. Není bez zajímavosti, že na příjmech této společnosti se Apple podílí zhruba 60 procenty. Na zprávu agentury Bloomberg tak okamžitě reagovaly akcie tohoto podniku propadem přesahujícím pět procent.

Je nicméně již nyní jasné, že InvenSense bude ve spolupráci s americkým počítačovým gigantem pokračovat i nadále. Šéf Applu Tim Cook se totiž snaží vždy nakupovat jednotlivé součástky pro produkty s logem nakousnutého jablka alespoň od dvou dodavatelů, aby si zajistil lepší podmínky pro vyjednávání konkrétních cen.

Tento rok je pro Apple velmi důležitý, alespoň tedy co se iPhonů týče. Smartphony s logem nakousnutého jablka mají totiž letos kulaté, desáté výročí. Je tedy velmi pravděpodobné, že se na podzim bude chtít americký počítačový gigant s novými modely opravdu vytáhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám