Hlavní obsah

Nové smartphony od HTC míří do Česka. Cena ale nepotěší

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC se na začátku ledna pochlubila dvěma novými smartphony U Ultra a U Play. Zatímco první jmenovaný má patřit k vrcholu nabídky, druhý měl lákat příznivější cenovkou. Nakonec ale výrobce nastavil ceny velmi ambiciózně, jak vyplývá z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: HTC U UltraVideo: HTC

 
Článek

V nabídce má oba modely zatím jen pár tuzemských prodejců, i tak je ale patrné, že ceny budou poměrně vysoké.  HTC U Ultra se aktuálně nabízí podle Zboží.cz za 22 895 Kč, tedy zhruba o tisíc korun dráž než nejlevnější verze iPhonu 7.

O moc lepší není situace ani v případě modelu U Play. Za ten totiž zákazníci zaplatí 13 311 Kč. Konkurenční smartphony s podobnou hardwarovou výbavou se přitom v dnešní době dají sehnat za méně než deset tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: HTC U PlayVideo: HTC

Sluší se nicméně podotknout, že ani jeden z prodejců nemá zatím novinku skladem, jde pouze o předobjednávky. Je tedy vcelku možné, že ceny se budou ještě mírně měnit – mohou tedy klidně ještě klesnout.

Dva displeje, slušný výkon

A co vlastně obě novinky umí? HTC U Ultra vypadá na první pohled jako úplně tuctový chytrý telefon. Prakticky celou přední stranu zakrývá displej s úhlopříčkou 5,7 palce, který se chlubí rozlišením 2560 × 1440 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Druhý displej se ukrývá v horní části čelní strany.

Při bližším ohledání si však pozornější jedinci všimnou, že podél horního okraje se pyšní ještě monitorem. Jde v podstatě o malý tenký proužek s úhlopříčkou 2,05 palce a rozlišením 1040 × 160 pixelů. Jeho hlavním úkolem je nepřetržitě zobrazovat všechny důležité informace, jako je například aktuální čas, nesplněné úkoly, schůzky z kalendáře či zástupce zvolených aplikací a kontaktů.

Hanbu novinka nedělá výrobci ani v otázce výkonu. Srdcem telefonu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 821, jehož dvě jádra jsou taktována na 2,15 GHz a další dvě na 1,6 GHz. Do vínku dostal stroj dále 4 GB operační paměti. Na výběr bude z úložných prostorů o velikosti 64 a 128 GB, v obou případech se přitom počítá s podporou paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

HTC U Ultra

Menší rozměry

HTC U Play je citelně menší než vrcholné provedení zmiňované výše, staví totiž na 5,2palcovém displeji s rozlišením Full HD, tedy 1920 × 1080 obrazových bodů. V útrobách přístroje se pak ukrývá procesor MediaTek Helio P10, jehož dvě jádra pracují při frekvenci 2,1 GHz a další dvě při taktu 1,2 GHz, 4 GB operační paměti a hlavní fotoaparát s rozlišením 16 megapixelů.

Na výběr bude opět ze dvou modelů, které se budou lišit kapacitou úložného prostoru. Základ nabídky bude tvořit 32GB verze, pro náročnější pak bude určen 64GB model. Nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty typu microSD.

Foto: archív výrobce

HTC U Play

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám