Hlavní obsah

Nový mobil od Nokie se vyprodal za pouhou minutu

Novinky, chm

Společnosti Nokia comeback na trh s mobilními telefony podle všeho vyšel. Zájem o nový model označovaný číslovkou šest je totiž tak obrovský, že se vyprodal za pouhou minutu. Takový úspěch neslavil žádný jiný přístroj v celé historii finského podniku.

Foto: archív výrobce

Nokia 6

Článek

Nokia 6 se začala prodávat zkraje roku, avšak výhradně na čínském trhu. [celá zpráva]

Oficiální distributor pro tamní trh až nyní potvrdil, že se novinka v jeho internetovém obchodě vyprodala za pouhých 60 sekund.

Podnik však doposud neprozradil, o kolik přístrojů přesně šlo. Na druhou stranu lze předpokládat, že dodávky pro nejlidnatější zemi světa nepodcenil. Podle nejstřízlivějších odhadů se tak za zmiňovaný časový úsek prodaly statisíce smartphonů s kdysi věhlasným logem.

Výkon tak akorát

Šestka má 5,5palcový displej s rozlišením Full HD a procesor Snapdragon 430. Ten rozhodně nepatří k etalonům mobilního trhu, zároveň ale nabízí dostatek výkonu pro svižný chod samotného operačního systému Android i většiny aktuálně nabízených aplikací.

Foto: archív výrobce

Nokia 6

Do vínku dostal přístroj dále 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. V základní výbavě nechybí dokonce ani praktická čtečka otisků prstů, která se bude ukrývat v domovském tlačítku.

Jak je z řádků výše patrné, velký úspěch Nokia slaví pravděpodobně díky tomu, že zvolila jinou taktiku než většina renomovaných výrobců. Ti se totiž snaží zákazníky zaujmout především prémiovými smartphony, které nabízejí ty nejnovější technologie a nejlepší vychytávky.

Praxe je však taková, že si tyto špičkové přístroje koupí jen naprosté minimum zákazníků. Drtivá většina si zvolí spíše cenově dostupnější modely. A právě na tento segment trhu se chce zaměřit finský podnik – přinejmenším ve svých začátcích.

Atraktivní cena

Cena nového mobilu je opravdu velmi lákavá. Pro čínský trh byla stanovena v případě modelu Nokia 6 na 1700 juanů, tedy v přepočtu bezmála 6300 Kč. Poměr cena/výkon je tak nastaven velmi rozumně.

Šestka se patrně na jiném než čínském trhu neobjeví. Zástupci společnosti HDM, kteří smartphone ve spolupráci s Nokií vyrábějí, však již potvrdili, že chystají celou řadu dalších chytrých telefonů. A ty by měly být dostupné i v Evropě.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám